Σαρωτικές αλλαγές και αναβαθμίσεις προαναγγέλλει για το ΕΚΑΒ το Υπουργείο Υγείας που ανακοίνωσε ήδη την προκήρυξη για 1.137 θέσεις προσωπικού σε νοσοκομεία και ΕΚΑΒ μέσω ΑΣΕΠ. Ειδικότερα όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας υπεγράφη αίτημα προς το ΑΣΕΠ για προκήρυξη 1.137 θέσεων λοιπού, πλην νοσηλευτικού, προσωπικού στο ΕΣΥ.

Από τις 1.137 θέσεις λοιπού προσωπικού, πλην νοσηλευτικού, οι 538 αφορούν το ΕΚΑΒ και οι 599 τα νοσοκομεία της χώρας.

Σύμφωνα με τον Υφυπουργό Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους οι 538 νέες θέσεις θα καλύψουν σημαντικές ανάγκες του ΕΚΑΒ και θα ενισχύσουν τη στελέχωση του. “Με αποφασιστικότητα και προγραμματισμό συνεχίζουμε τις μεταρρυθμίσεις στον τομέα της υγείας έτσι ώστε να δημιουργήσουμε ένα ΕΣΥ πιο αποτελεσματικό, πιο ανθεκτικό, πιο ποιοτικό για όλους τους πολίτες της χώρας μας”, δήλωσε.

Τι προβλέπεται για τη Χαλκιδική

Σε πρόσφατη κοινοβουλευτική ερώτηση, ο Υφυπουργός Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, απάντησε με γενική αναφορά στις υφιστάμενες δομές και ενώ συμφώνησε ως προς τις ιδιαιτερότητες και τις ανάγκες της Χαλκιδικής, αρκέστηκε να ζητήσει βοήθεια για την εύρεση καταλυμάτων για την διαμονή των διασωστών, παρουσιάζοντάς αυτό, ως το σημαντικότερο πρόβλημα του ΕΚΑΒ στον Νομό. «Έχουμε επικοινωνήσει με τους δημάρχους και ζητήσαμε να μιλήσουν με τους ξενοδόχους. Θα ήταν καλό σε περιοχές ¨πλούσιες¨ όπως η Χαλκιδική να υπήρχε κάποια βοήθεια. Η διοίκηση του ΕΚΑΒ βρήκε κάποια δωμάτια και εξασφαλίσαμε διαμονή για τους διασώστες», είπε ο Υφυπουργός.

Ο ίδιος ανέφερε ότι στο νομό υπάρχουν τέσσερις βάσεις, σε Ν. Μουδανιά, Κασσάνδρα, Πολύγυρο και Παλαιοχώρι, με ένα ασθενοφόρο ανά βάρδια, και δύο στον Πολύγυρο. Συμφώνησε ως προς τις δυσκολίες που προκύπτουν από τη μορφολογία του νομού, και μίλησε για την ενίσχυση των θερινών μηνών στους τομείς Αγία Παρασκευή, Άγιο Νικόλαο, Χανιώτη, Καλάνδρα, Ιερισσός, Ουρανούπολη, παραλία Γερακινής, Νέος Μαρμαράς και Σάρτη, όπου θα υπάρξει κάλυψη με ένα ασθενοφόρο την ημέρα, και ο Άγιος Νικόλαος με δύο (πρωί – απόγευμα).

Η περεταίρω ενίσχυση προβλέπει και τέσσερις μηχανές διασωστών ΕΚΑΒ, από δύο στις χερσονήσους Κασσάνδρας και Σιθωνίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τη συνεδρίαση όπου έγινε η συζήτηση για το ΕΚΑΒ έτυχε να παρακολουθούν από τα θεωρεία της Βουλής, οι μαθητές του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ιερισσού.