Απάτη σε βάρος του ΕΟΠΥΥ διαπιστώθηκε από γιατρό-γυναικολόγο, η οποία φέρεται να καταχωρούσε στο σύστημα ανύπαρκτες επισκέψεις ασθενών, με αποτέλεσμα να προκληθεί οικονομική ζημιά στον Οργανισμό ύψους σχεδόν 24.000 ευρώ.

Η υπόθεση απάτης σε βάρος του ΕΟΠΥΥ εξιχνιάστηκε από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας, καθώς διαπιστώθηκε πως είχε καταχωρήσει περισσότερες από 2.300 εικονικές επισκέψεις.

Οι 99 πελάτισσες που (δεν) πήγαιναν στο ιατρείο ξανά και ξανά – Πώς δρούσε

Ειδικότερα, η γιατρός αποθήκευε και χρησιμοποιούσε τους ΑΜΚΑ ασφαλισμένων γυναικών, που την είχαν επισκεφτεί για να εξετασθούν στο ιατρείο που διατηρεί στην Αττική, και στη συνέχεια περιοδικά καταχωρούσε επιπλέον επισκέψεις, χωρίς ωστόσο αυτές να έχουν πραγματοποιηθεί. Μάλιστα, προκειμένου η παράνομη δραστηριότητά της να μην γίνει αντιληπτή επέλεγε τη χρήση ΑΜΚΑ γυναικών μεγάλης ηλικίας.

Χρησιμοποιώντας την προαναφερόμενη μεθοδολογία, η ιατρός ζημίωνε τον ΕΟΠΥΥ, εισπράττοντας αντίστοιχα το ποσό των 10 ευρώ για κάθε επίσκεψη.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, χρησιμοποιήθηκαν οι ΑΜΚΑ 99 ασφαλισμένων γυναικών και καταχωρήθηκαν 2.348 εικονικές επισκέψεις, ενώ η συνολική ζημία του Οργανισμού ανέρχεται στις 23.480 ευρώ.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε υπεβλήθη στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, στον τηλεφωνικό αριθμό 11012 ή στη διαδικτυακή πύλη του Ελληνικού Κράτους (gov.gr) «Καταγγελία για οικονομικά εγκλήματα», για να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες και επίμεμπτες ενέργειες ή δραστηριότητες κατά του τομέα της οικονομίας, της δημόσιας περιουσίας, καθώς και της κοινωνικής και ασφαλιστικής πρόνοιας και των δικαιωμάτων.

πηγή in.gr