Το Πάσχα πλησιάζει και το καλοκαίρι βρίσκεται προ των πυλών, οπότε σίγουρα όσοι ακόμα βρίσκεστε εντός των τειχών θα επισκεφτείτε κάποια από τις παραλίες της Χαλκιδικής. Αλλά επειδή η θάλασσα ανοίγει την όρεξη, εμείς  βρήκαμε ένα εξαιρετικό εστιατόριο, παρά θιν’αλός για να απολαύσετε μια υπέροχη ημερήσια εκδρομή.

Βρίσκεται στη Κασσάνδρα και συγκεκριμένα στην παραλία του Πευκοχωρίου με την ονομασία “Bakalis”. Η οικογένεια Δημογιώργη στην οποία ανήκει η επιχείρηση, από το 2007 έχει δημιουργήσει τον δικό της θαλασσινό μύθο. Δοκιμάστε άπειρους θαλασσινούς μεζέδες, όστρακα, πεντανόστιμες σαλάτες και συνοδευτικά, ενώ να ξέρετε πως όλα τα ψάρια είναι φρεσκότατα, οπότε επιλέξτε άφοβα. Δεν λείπουν βέβαια και κάποια πιάτα σχάρας για όσους προτιμούν το κρέας.

«Σε εμάς θα βρείτε ολόφρεσκα ψάρια που προμηθευόμαστε καθημερινά από τους ψαράδες του τόπου μας, διάφορα θαλασσινά, αλλά και κάποια πιάτα γι’αυτούς που αγαπούν τα κρέατα. Έχουμε όλα τα κρεατικά σχάρας, τα οποία συνοδεύονται με ρύζι, με πατάτες, με λαχανικά κ.α.», αναφέρει ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου “Bakalis” Πέτρος Δημογιώργης, γνωστοποιώντας πως στο εστιατόριο του ο πελάτης θα βρει μέχρι και παΐδάκι προβατίνας, το οποίο δεν υπάρχει κάπου αλλού σαν πρόταση φαγητού στη περιοχή.

Στο εστιατόριο “Bakalis” αυτό που έχει μεγάλη σημασία είναι ότι μπορεί να βρει κανείς το ψάρι αλλιώς, αν θέλει να ξεφύγει από την κλασική εκδοχή του ψημένου ή του τηγανητού: Μαγειρεμένο με φρέσκα μυρωδικά, αγιορείτικο, αχνιστό, στο φούρνο, σε σούπα, με κριθαρότο και ότι άλλο λαχταράει εκείνη την ώρα η όρεξη σας. Δοκιμάστε, επίσης, μια από τις θαλασσινές μακαρονάδες, οι οποίες θα σας αφήσουν μόνο ευχάριστες και ιδιαίτερες γεύσεις στον ουρανίσκο.

Πολλές κλασικές, αλλά και ιδιαίτερες σαλάτες υπάρχουν στο μενού για να συνοδεύσετε το γεύμα σας, όπως βέβαια και πάμπολλα ορεκτικά, τα οποία είναι χειροποίητα, φτιαγμένα με μεράκι και αγνά υλικά. Τζατζίκι, χτυπητή, μους ταραμά, μελιτζανοσαλάτα κ.α., όλα φτιαγμένα από τους ανθρώπους της κουζίνας, οι οποίοι δεν αφήνουν τίποτα στην τύχη!

«Δίνουμε μεγάλη έμφαση στη ποιότητα. Σε εμάς για παράδειγμα θα βρείτε μόνο φρέσκιες σαλάτες, καμία τυποποιημένη. Οι αλοιφές μας επίσης είναι χειροποίητες, τα κρέατά μας διαλεγμένα προσεχτικά ένα προς ένα, και τα ψάρια όπως προαναφέραμε τόσο φρέσκα, που αλλάζουν κάθε φορά, ανάλογα με το τι θα πιάσουν τα δίχτυα του ψαρά», τονίζει ο κ. Δημογιώργης.

Ένα από τα δυνατά χαρτιά του εστιατορίου είναι η εντυπωσιακή κάβα που προσφέρει πάμπολλες ετικέτες κρασιών στους επισκέπτες, οι οποίοι θα συνοδεύσουν μοναδικά το γεύμα τους, εκεί ακριβώς που σκάει το κύμα μιας και το μαγαζί βρίσκεται δίπλα στη θάλασσα και προσφέρει μια απίστευτη θέα και ηρεμία στο γαλάζιο.

Και επειδή ένα γεύμα για να είναι ολοκληρωμένο καταλήγει πάντα με ένα καλό γλυκό, στον “Bakali” είναι αδύνατον να φύγει παρέα χωρίς να έχει γλυκαθεί με ολόφρεσκα και πεντανόστιμα γλυκά που σε κερδίζουν τόσο με τη γεύση όσο και με την προσεγμένη τους εμφάνιση.

Πρόκειται αναμφίβολα για μια από τις πιο αγαπημένες ταβέρνες που ολοένα κερδίζει την προτίμηση και την εμπιστοσύνη των πελατών της, με τους ιδιοκτήτες, αλλά και το προσωπικό να βρίσκονται πάντα εκεί, πρόθυμοι να σας εξυπηρετήσουν με καλή διάθεση και χαμόγελο.

Το εστιατόριο λειτουργεί όλο το χρόνο, χειμώνα και καλοκαίρι, ενώ παραμένει ανοιχτό σε γιορτές, αργίες κ.τ.λ., διοργανώνοντας μάλιστα διάφορα event και εκδηλώσεις για τους πελάτες του που θέλουν μια εναλλακτική λύση, συνδυάζοντας έτσι το καλό φαγητό με τη διασκέδαση. Ακόμη αποτελεί ιδανική επιλογή —λόγω και της χωρητικότητας του — για βαπτίσεις, γάμους, δεξιώσεις, αλλά και διάφορες εκδηλώσεις.

«Κατά καιρούς βάζουμε ζωντανή μουσική, ειδικά σε γιορτές, όπως είναι τα Χριστούγεννα, το Ρεβεγιόν κ.τ.λ. Όσον αφορά τις εκδηλώσεις, φιλοξενούμε τον χρόνο πάνω από 100 σε αριθμό και βέβαια βρισκόμαστε εδώ, πρόθυμοι και ευδιάθετοι για να εξυπηρετήσουμε τους πελάτες μας που θέλουν να οργανωνόσουν μια τελετή, ένα γάμο, μια βάπτιση, μια εκδήλωση ή οτιδήποτε άλλο στον χώρο μας», συνεχίζει ο ιδιοκτήτης του μαγαζιού.

Είναι σημαντικό επίσης να αναφερθεί ότι το εστιατόριοBakalis” στο Πευκοχώρι διαθέτει ξαπλώστρες και ομπρέλες γι’αυτούς που θέλουν να απολαύσουν το μπάνιο τους, συνοδεύοντας το με γεύσεις που φτιάχνονται με μεράκι και μαεστρία! Στον “Bakali” μάλιστα αν ξυπνήσετε νωρίς θα είστε από τους τυχερούς που θα δοκιμάσουν ελληνικό, πεντανόστιμο πρωινό, σε συνδυασμό με ένα καλό καφέ ή ένα ρόφημα για το ξεκίνημα της ημέρας.

Αν το επισκεφτείτε είναι αλήθεια πως θα θυμάστε για καιρό τις γεύσεις του, αλλά και την κομψότητα και τον αέρα που αποπνέει ο χώρος του.

Ό,τι και να δοκιμάσετε στον “Bakali” είναι παρασκευασμένο σπιτικά με μεράκι και σεβασμό απέναντι στην παράδοση του ποιοτικού φαγητού, για το οποίο και φημίζεται.

Τα φώτα ανάβουν, τα κρασιά ανοίγουν, οι άνθρωποι του χώρου πανταχού παρόντες με ένα χαμόγελο πηγαίο και η απλότητα με την ιεροτελεστία συναντιούνται σε ένα τραπέζι που σε κάνει να νιώθεις ένας και μοναδικός!