Μεγαλώνοντας παρατηρούμε αλλαγές στο σώμα μας που πολλές φορές μας ενοχλούν. Αυτό είναι αναμενόμενο να συμβεί διότι έτσι εξελίσσεται η ζωή. Παρ’ όλα αυτά κάποια πράγματα μπορούμε να τα επιβραδύνουμε να συμβούν αλλάζοντας τον τρόπο ζωής μας και κάποιες συνήθειες που μπορεί να προκαλέσουν αυτές τις αλλαγές.

Ρυτίδες

Μετά τα 40 αρχίζουν και εμφανίζονται οι ρυτίδες κυρίως στο πρόσωπο καθώς το πόδι της χήνας είναι από τις πιο κοινούς τύπους ρυτίδων. Σε μεγάλο ποσοστό προκαλούνται λόγω της έκθεσης στον ήλιο αλλά υπάρχει και ένα μικρό ποσοστό που μπορεί να είναι γενετικό. Κάτι άλλο που προκαλεί ο ήλιος είναι το ξηρό δέρμα, γι’ αυτό να φοράτε αντηλιακό όλη μέρα και να ενυδατώνεστε.

Λιγότερη ενέργεια

Αυτό συμβαίνει στους περισσότερους ανθρώπους. Παραπονιούνται ότι δεν έχουν τις δυνάμεις που είχαν στο παρελθόν για να κάνουν πράγματα. Απογοητεύονται με τον εαυτό τους και πέφτουν ψυχολογικά. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι εξετάσεις αίματος ώστε να δείτε αν οφείλεται σε κάποιο πρόβλημα υγείας. Αν δεν οφείλεται σε πρόβλημα υγείας, τότε μπορείτε να ενισχύσετε τον οργανισμό σας με βιταμίνες και συμπληρώματα διατροφής.

Πόνοι στα κόκαλα

Μπορεί η δουλειά σας να απαιτεί μεγάλη σωματική δύναμη και να γυρνάτε με πόνους στα κόκαλα ακόμα και σε νεαρή ηλικία. Ακόμα και αν κάνετε δουλειά γραφείου, πολλές φορές μπορεί να προκληθούν πόνοι στη μέση ή στην πλάτη καθώς οι πολλές ώρες που καθόμαστε είναι ο κύριος παράγοντας αυτών των πόνων. Οι πιο κοινοί πόνοι είναι ο πόνος στο γόνατο και στην μέση. Καλό είναι να επισκεφθείτε έναν ορθοπεδικό και ίσως χρειαστείτε κάποιες φυσικοθεραπείες ή στην καλύτερη περίπτωση το αντιμετωπίζετε με φάρμακα και  αναλγητικές κρέμες.

Αραίωση μαλλιών

Είναι ένα φαινόμενο που συμβαίνει από νεαρή ηλικία και μας στεναχωρεί ιδιαίτερα γιατί είναι το στολίδι μας. Αυτό μπορεί να προκληθεί από το άγχος, την στεναχώρια ή από κάποια ιατρική πάθηση. Παρατηρείται κυρίως τους άντρες αλλά απασχολεί και τις γυναίκες. Έχουν βρεθεί κάποιες λύσεις, όπως λαδάκι που βοηθάει να μακρύνουν τα μαλλιά ή αν δεν έχουν μείνει τρίχες, η μεταμόσχευση μαλλιών είναι η καλύτερη λύση. Την μεταμόσχευση μαλλιών την κάνουν κυρίως οι άντρες ενώ οι γυναίκες χρησιμοποιούν περούκες.

Δυσκολία στην πέψη

Παλιότερα μπορεί να τρώγατε μια ολόκληρη πίτσα για βραδινό και τώρα σκέφτεστε αν θα φάτε το βράδυ γιατί θέλετε να κοιμηθείτε. Αυτό συμβαίνει γιατί το έντερο δεν απορροφά καλά τα θρεπτικά συστατικά και έτσι γίνεται πολύ πιο δύσκολη η διαδικασία της πέψης. Αν σας συμβαίνει αυτό, προσπαθήστε να τρώτε ελαφρύ φαγητό, με αργό ρυθμό και όχι μεγάλες μερίδες για βράδυ.

Κακοσμία στα πόδια

Τέλος κάτι άλλο που μπορεί να παρατηρήσετε είναι η κακοσμία των ποδιών. Αυτό συμβαίνει από τα βακτήρια που δημιουργούνται στα ιδρωμένα πόδια. Δεν είναι τόσο σημαντικό όμως γιατί μπορείτε να το αντιμετωπίσετε με κάποια θεραπεία και ένα αποσμητικό ποδιών.