Το πρόγραμμα των συνεργείων καθαριότητας και αποκομιδής απορριμμάτων κατά τις ημέρες του Πάσχα, έχει ήδη εκδώσει η αντιδημαρχία Καθαριότητας Κασσάνδρας, που απευθύνει για άλλη μια φορά έκκληση προς όλους τους κατοίκους και επισκέπτες του δήμου, να διατηρήσουν το Περιβάλλον καθαρό. Έτσι, μόνιμοι κάτοικοι, δημότες και όσοι θα περάσουν το Πάσχα στις εξοχικές τους κατοικίες πρέπει να λάβουν υπόψιν τους τα εξής:

Η αποκομιδή σύμμεικτων απορριμμάτων θα εργαστεί κανονικά τις μέρες Μ. Παρασκευή, Μ. Σάββατο, Δευτέρα και Τρίτη του Πάσχα. Ανήμερα της Κυριακής του Πάσχα, ωστόσο, θα εργαστούν 2 απορριμματοφόρα, τα οποία θα φροντίσουν για τη συλλογή των απορριμμάτων στις κεντρικές οδούς όλου του Δήμου.

Η ανακύκλωση υλικών συσκευασίας θα εργαστεί κανονικά τις μέρες Μ. Παρασκευή, Μ. Σάββατο, Δευτέρα και Τρίτη του Πάσχα χωρίς κάποια αλλαγή.

Οι οδοκαθαριστές όμοια με παραπάνω χωρίς κάποια αλλαγή.

Τα συνεργεία πρασίνων (μισινέζες κλπ) & συλλογής ογκωδών δεν θα εργαστούν Δευτέρα & Τρίτη του Πάσχα. Για το λόγο αυτό Μεγάλη Παρασκευή και Τετάρτη 8 Μαΐου όλα τα συνεργεία θα βγουν προς συλλογή ογκωδών αντικειμένων και πρασίνων υπολειμμάτων.

Με βάση όλα τα παραπάνω, η αντιδημαρχία Καθαριότητας κάνει έκκληση προς όλους, να μην εναποθέτουν ανεξέλεγκτα ογκώδη αντικείμενα και πράσινα υπολείμματα, (κλαδιά κλπ) έτσι να συντελέσουν να κρατηθεί το περιβάλλον καθαρό.

Η ίδια η δήμαρχος Αναστασία Χαλκιά, ζητά από τους πολίτες να μεριμνήσουν για τα παραπάνω κάνοντας ορθή διαχείριση των απορριμμάτων τους, αναλογιζόμενοι τις συνέπειες των πράξεών τους, κάθε φορά που πετάνε αυθαίρετα και ασυνείδητα σκουπίδια σε χώρους μη προβλεπόμενους, και ειδικά τις Άγιες τούτες μέρες που διανύουμε.