Ο Άγιος Γεώργιος ήταν πολύ αγαπητός στους χριστιανούς της Χαλκιδικής και εξακολουθεί να είναι αγαπητός, αφού σε πολλά χωριά του  νομού χτίστηκαν εκκλησίες και παρεκκλήσια στο όνομά του.

Στη Χαλκιδική είναι πολλά τα χωριά που είχαν τιμήσει τον Αη-Γιώργη δίνοντας το όνομά του στην κεντρική τους εκκλησία, αλλά και σε πολλά παρεκκλήσια όπου γίνονταν πανηγύρια με τη συμμετοχή πλήθος κόσμου.

Ακολουθώντας την παράδοση των προγόνων μας, τον τιμούμε κι εμείς σήμερα, παρουσιάζοντας εκκλησίες και παρεκκλήσια του Αγίου Γεωργίου στη Χαλκιδική:

• Άγιος Γεώργιος Νέων Μουδανιών 

Ο κεντρικός ναός της πόλης πανηγυρίζει κάθε χρόνο ανήμερα της εορτής του. Ο Άγιος ήταν αυτός που προστάτευε τους κατοίκους και στα Παλιά Μουδανιά.

Άγιος Γεώργιος Συκιά

Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο γραφικό ξωκλήσι του Αγίου που βρίσκεται μέσα σε ένα καταπράσινο κάμπο. Εκεί τελείται πανηγυρική θεία λειτουργία από τον πρωτοπρεσβύτερο πατέρα Νικόλαο.

• Άγιος Γεώργιος Σάρτης 

Τη μνήμη του Αγίου Γεωργίου τιμούν οι κάτοικοι της Σάρτης του δήμου Σιθωνίας και  τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου “Η Αφησιά”, φορώντας παραδοσιακές στολές από τη θάλασσα του Μαρμαρά παίρνουν την εικόνα του Αγίου Γεωργίου και μαζί με τους κατοίκους της Σάρτης κατευθύνονται προς το εκκλησάκι στην περιοχή της Μονής Ξηροποτάμου.

• Άγιος Γεώργιος Ν. Ποτίδαιας
Ο περικαλλής ναός φέρει το όνομα του Αγίου. Χτίστηκε από τους κατοίκους μιας και η παράδοση μας λέει ότι οι πρόσφυγες από το Πλάτανο της Ανατολίκης Θράκης μετέφεραν την εικόνα του στη «νέα γη της επαγγελία».

• Άγιος Γεώργιος Ν. Φλογητών
Με κοινή καταγωγή οι Καππαδόκες Φλογητιανοί έχτισαν στο κέντρο του νέου τους τόπου το Άγιο τους Άγιο Γεώργιο, τον οποίο τιμούν από το 1925. Πρόσφυγες από τα Φλογητά ή Φλοϊτά.

• Άγιος Γεώργιος Ορμύλιας
Χτισμένος από το 1818 δεσπόζει ο όμορφος ναός του με το ιδιαίτερο τέμπλο της λαϊκής μακεδονικής τεχνοτροπίας και χαρίζει απλόχερα την ευλογία του σε κατοίκους και επισκέπτες.

• Άγιος Γεώργιος Ολύνθου
Ένα ταξίδι ένα κράμα ανθρώπων από το παλιό Μυρίοφυτο αλλά και από πρόσφυγες της Θράκης και της Καππαδοκίας συνυπάρχουν αρμονικά και τιμούν τον Άγιο τους.

Άγιος Γεώργιος Αγίου Νικολάου 

Ο Άγιος Γεώργιος είναι πολιούχος στο χωριό της Σιθωνίας τον Άγιο Νικόλαο και οι κάτοικοι παρακολουθούν κάθε χρόνο με ευλάβεια τη Θεία Λειτουργία και ακολουθούν τη λιτάνευση της εικόνας του Αγίου πέριξ του Ιερού Ναού.

Άγιος Γεώργιος Ελαιοχωρίων

Κάθε χρόνο ο ναός του Αγίου Γεωργίου στα Ελαιοχώρια πανηγυρίζει με τους κατοίκους να τιμούν ιδιαίτερα τη μνήμη του Αγίου τους.

Άγιος Γεώργιος Νέας Τενέδου

Στο λόφο του Αγίου Γεωργίου, εκεί στο πανέμορφο ξωκλήσι μαζεύονται ντόπιοι και επισκέπτες κάθε χρόνο για να εορτάσουν με τις πρέπουσες τιμές τη μνήμη του Αγίου.

Άγιος Γεώργιος Νέων Πλαγίων 

Με ευλάβεια και κατάνυξη γιορτάζουν τον πολιούχο τους Άγιο Γεώργιο οι κάτοικοι των Νέων Πλαγίων, μαζί με τους επισκέπτες από τα γύρω χωριά, οι οποίοι κατευθύνονται όλοι μαζί στον Ιερό Ναό που πανηγυρίζει τη μνήμη του Αγίου.

Η Παλαιόχωρα τιμά ιδιαίτερα τον Άγιο Γεώργιο, όπως επίσης και το Παλιούρι, η Νικήτη καιο Άγιος Πρόδρομος που τιμούν τη μνήμη του στα όμορφα ξωκλήσια.

Σημειώνεται ότι σε πολλά μέρη της Χαλκιδικής ο εορτασμός του Αγίου Γεωργίου συνοδεύεται από εκδηλώσεις, οι οποίες συνδυάζονται με γλέντι και φαγοπότι.