Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος η Συκιά γιόρτασε τη μνήμη του Αγίου Γεωργίου, ακολουθώντας τα ήθη και τα έθιμα του τόπου.

Συγκεκριμένα την δεύτερη ημέρα του Πάσχα, ανήμερα της εορτής του Αγίου Γεωργίου ιππείς με τα άλογα τους παρέλαβαν την εικόνα του Αγίου Γεωργίου από τον πρωτοπρεσβύτερο πατέρα Νικόλαο, περιφέροντας την σε όλο το χωριό, όπως απαιτεί η παράδοση χρόνων.

Στη συνέχεια ντόπιοι και επισκέπτες κατευθύνθηκαν στο παλιό δημοτικό σχολείο της Συκιάς για να απολαύσουν τις εκδηλώσεις που ετοίμασε και φέτος ο Πολιτιστικός Σύλλογος “Τα Συκιωτάκια”, τιμώντας την μνήμη του Αη Γιώργη με χορό και τραγούδι!

«Χρόνια πολλά, Χριστός Ανέστη! Χαίρομαι ιδιαίτερα που βρίσκομαι και σήμερα εδώ κοντά σας για την όμορφη αυτή γιορτή της παράδοσης. Συγχαρητήρια σε όλους και εύχομαι τα επόμενα χρόνια να προσπαθήσουμε από κοινού όλοι μαζί να επαναφέρουμε στο χωριό της Συκιάς το έθιμο των αλογοδρομίων, όπως συνέβαινε παλιά, προς τιμήν του Αη Γιώργη», είπε ο δήμαρχος Σιθωνίας Ιωάννης Μαλλίνης.

Χρόνια πολλά και Χριστός Ανέστη ευχήθηκε και ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου της Συκιάς Νικόλαος Γκίζας ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε: «Σας ευχαριστούμε για την παρουσία σας σήμερα εδώ, είναι μια πολύ σημαντική ημέρα για το χωριό και εμείς πιστοί στο ραντεβού μας, στα ήθη και τα έθιμά μας τιμούμε την μνήμη του Αγίου μας με εκδηλώσεις, όπως συνηθίζουμε όλα τα χρόνια τούτη την ημέρα».