Άλλο ένα περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας έφτασε στις δικαστικές αίθουσες. Αυτή τη φορά, ένα ζευγάρι τσακώθηκε άγρια, με αποτέλεσμα να φτάσουν και οι δυο στα δικαστήρια και να καταστούν και οι δυο κατηγορούμενοι. Το επίμαχο περιστατικό εκτυλίχθηκε στη Δυτική Θεσσαλονίκη στις 27 Απριλίου, ύστερα από βραδινή έξοδο του ζευγαριού.

Η νεαρή γυναίκα με δάκρυα στα μάτια και εμφανώς ταραγμένη κατέθεσε τα όσα βίωσε από τον κατηγορούμενο. «Μετά από την έξοδό μας, άρχισε να ζηλεύει. Όταν αντιλήφθηκε ότι μιλούσα με τον πρώην σύντροφο μου που διατηρούμε φιλικές σχέσεις, “φούντωσε”. Με χτύπησε σφαλιάρες στο πρόσωπο και με έβριζε αισχρά. Με έριξε στον καναπέ και έχασα την ισορροπία μου. Κατά λάθος έσπασα ένα ποτήρι και με έριξε πάνω στα γυαλιά. Προσπάθησα να φύγω αλλά δεν με άφηνε. Βγήκα στο μπαλκόνι και κρεμάστηκα από τα κάγκελα, για να πέσω κάτω. Με ζήλευε, με έχει ξαναχτυπήσει στο παρελθόν. Η μόνη μου σκέψη καθ’ όλη τη διάρκεια του περιστατικού ήταν ότι πρέπει να σωθώ, ότι πρέπει να φύγω», κατέθεσε μεταξύ άλλων.

Την δική του οπτική για το περιστατικό εξέφρασε στο δικαστήριο ο κατηγορούμενος, ο οποίος αρνήθηκε τις κατηγορίες και ισχυρίστηκε πως η σύντροφος του τα προκάλεσε όλα.

«Λογομαχήσαμε για ασήμαντο λόγο και την έπιασε κρίση. Είχε πιει αρκετά και άρχισε να πετάει τραπέζι, πιατέλες, ποτήρια. Ήθελα να τη σταματήσω και με χτύπησε στο πρόσωπο. Την παρακαλούσα να την πάω σπίτι», υποστήριξε στην απολογία του.

Το αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης έκρινε τον άνδρα ένοχο για ενδοοικογενειακή σωματική βλάβη και για εξύβριση και του επέβαλλε ποινή φυλάκισης 14 μηνών με τριετή αναστολή.

Στο ίδιο δικαστήριο κατέστη κατηγορούμενη και η γυναίκα, ύστερα από μήνυση που επέβαλε ο σύντροφός της, ότι τον εξύβρισε και τον χτύπησε, ωστόσο κρίθηκε αθώα.

makthes.gr