Με μεγαλοπρέπεια και κατάνυξη εορτάστηκε ο Άγιος Χριστόφορος στον Άγιο Μάμα. Πλήθος κατοίκων και επισκεπτών βρέθηκαν εκεί για να τιμήσουν την μνήμη του Αγίου και να προσευχηθούν στη χάρη του.

Ακολούθησε το πατροπαράδοτο κουρμπάνι, το οποίο προσφέρθηκε σε όλο τον κόσμο που τίμησε με την παρουσία του τη μεγάλη εορτή.

«Ημέρα γιορτής σήμερα απ άκρη σε άκρη της Χαλκιδικής. Μια ευκαιρία να γίνουμε κοινωνοί των προβλημάτων, να συνομιλήσουμε με τον κόσμο, να ανταλλάξουμε απόψεις, να έρθουμε κοντά με τους συμπολίτες μας», είπε ο βουλευτής Χαλκιδικής Ιωάννης Γιώργος και ευχήθηκε χρόνια πολλά, Χριστός Ανέστη στον Άγιο Μάμα, σε όλη τη Χαλκιδική και σε όλο τον κόσμο.

«Μεγάλη χαρά να βρίσκομαι σήμερα εδώ, στη γιορτή του Αγίου Χριστοφόρου. Το χαλάζι που έπεσε στην περιοχή μας απασχολεί ιδιαίτερα, όμως βρισκόμαστε δίπλα στον κόσμο, στηρίζουμε την τοπική κοινωνία και μεταφέρουμε τα προβλήματα στην Ευρώπη, αυτός είναι ο σκοπός μας», αναφέρει ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Παπανδρέου.

«Χριστός Ανέστη, χρόνια πολλά και για τον Άγιο Χριστόφορο στον Άγιο Μάμα που σήμερα πανηγυρίζει! Βρισκόμαστε εδώ στο παρεκκλήσι του Αγίου όπου αναβιώνει το κουρμπάνι και γίνεται ακριβώς όπως γινόταν και παλαιότερα, χάρη στη κοινότητα, στον πολιτιστικό σύλλογο και στους φορείς του χωριού», δήλωσε ο δήμαρχος Νέας Προποντίδας Μανώλης Καρράς.

Την περιφέρεια εκπροσώπησε η περιφερειακή σύμβουλος Πελαγία Ιορδανίδου.