Screenshot

Σε κλίμα αμοιβαίας συνεργασίας κύλησε η σημερινή διαδικτυακή συνάντηση με θέμα την πορεία και τις προοπτικές για την Τουριστική Ανάπτυξη της Χαλκιδικής, που πραγματοποίησε ο Βουλευτής Χαλκιδικής κος Ιωάννης Γιώργος με την Υφυπουργό Τουρισμού κα Έλενα Ράπτη, την Αντιπεριφερειάρχη Χαλκιδικής κα Κατερίνα Ζωγράφου, τον Δήμαρχο του Δήμου Πολυγύρου κο Γιώργο Εμμανουήλ, τον Δήμαρχο του Δήμου Προποντίδας κο Μανώλη Καρρά, τον Δήμαρχο του Δήμου Αριστοτέλη κο Στέλιο Βαλιάνο, τον Δήμαρχο του Δήμου Σιθωνίας κο Γιάννη Μαλλίνη και τη Δήμαρχο του Δήμου Κασσάνδρας κα Αναστασία Χαλκιά.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της συνάντησης παρουσιάστηκαν οι δράσεις που προηγήθηκαν – αλλά και όσες θα ακολουθήσουν – με στόχο την προώθηση των Ειδικών Μορφών Τουρισμού, ενώ ανακοινώθηκαν και τα έργα του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας του Υπουργείου Τουρισμού σκοπεύοντας στην ετοιμότητα συμμετοχής των Δήμων σε αυτά.

Παράλληλα, η Υφυπουργός μας ενημέρωσε για την έναρξη λειτουργίας της πρώτης πανελλαδικά Πειραματικής Σ.Α.Ε.Κ. Τουρισμού, αρμοδιότητας του Υπουργείου Τουρισμού, με έδρα την Περαία Θεσσαλονίκης, με νέες πειραματικές ειδικότητες και πρωτοβουλίες στην Τουριστική Εκπαίδευση.

Τέλος, η Αντιπεριφερειάρχης και οι Δήμαρχοι όλων των Δήμων της Χαλκιδικής τοποθετήθηκαν επί των τουριστικών τους θεμάτων, αλλά και των στόχων που οι ίδιοι έχουν θέσει για την ανάδειξη της Χαλκιδικής και του εκάστοτε Δήμου ως εναλλακτικού τουριστικού προορισμού.