Συνάντηση με τα μέλη του Ιατρικού Συλλόγου Χαλκιδικής είχε ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Δελής.

Στη συνάντηση τέθηκε το θέμα της αποζημίωσης των εργαστηριακών εξετάσεων από τον ΕΟΠΥΥ καθώς και η κατάργηση του clawback, με τον βουλευτή να εκφράζει την υποστήριξη του στους ιδιώτες γιατρούς.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση:

Έπειτα από πρόσκληση του Ιατρικού Συλλόγου Χαλκιδικής, που για μισό μήνα βρίσκεται σε κινητοποίηση με τα ιατρεία κλειστά, πραγματοποιήθηκε, στα Μουδανιά, συνάντηση με κλιμάκιο του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Γιάννη Δελή, βουλευτή του ΚΚΕ.

Βασικό αίτημα των ιδιωτών γιατρών είναι η κατάργηση του clawback, δηλαδή η αυτόματη επιστροφή φαρμακευτικής και εργαστηριακής δαπάνης όταν αυτή υπερβαίνει το προκαταβολικά προκαθορισμένο όριο του προϋπολογισμού του ΕΟΠΥΥ, το οποίο χτυπάει τα μικρά ιδιωτικά εργαστήρια (μικροβιολογικά, ακτινολογικά κ.λπ.) και τα απειλεί με λουκέτο.

Στην συνάντηση τέθηκε το θέμα της αποζημίωσης των εργαστηριακών εξετάσεων από τον ΕΟΠΥΥ, που είναι σε τιμές του 1991! Ταυτόχρονα, εάν το εργαστήριο υπερβεί το όριο δαπάνης, υποχρεώνεται σε αναγκαστικές κλιμακωτές εκπτώσεις, το λεγόμενο rebate.

Ο Γιάννης Δελής εξέφρασε τη στήριξη του ΚΚΕ στον δίκαιο αγώνα που δίνουν οι ιδιώτες γιατροί. Τόνισε πως το ΚΚΕ είναι αντίθετο με την εφαρμογή του «clawback», που κινείται στην κατεύθυνση της συγκέντρωσης της «αγοράς» των εργαστηριακών εξετάσεων σε λίγα μεγάλα εργαστηριακά κέντρα – επιχειρήσεις, ενώ την ίδια ώρα τσακίζει τους αυτοαπασχολούμενους κλινικοεργαστηριακούς γιατρούς.

Κάλεσε να συνεχιστεί ο δίκαιος απεργιακός τους αγώνας και πως το ΚΚΕ ήταν, είναι και θα είναι στο πλευρό τους, στο πλευρό των ίδιων των ασθενών, των εργαζομένων, των φτωχών λαϊκών στρωμάτων.