Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Η πολιτιστική κληρονομιά σε κινηματογραφικά καρέ με το βλέμμα των εφήβων» με θέμα «Οι βυζαντινοί πύργοι της Χαλκιδικής» ολοκληρώθηκε επιτυχώς με την παρουσίαση των ταινιών από τους μαθητές στο Δημοτικό Θέατρο Πολυγύρου.
Θερμά συγχαρητήρια δίνει η Εφορεία Αρχαιοτήτων Χαλκιδικής και Αγίου Όρους στους παρακάτω:
Στους νέους κινηματογραφιστές για την έμπνευση, τη δημιουργία και τη συμμετοχή στο πρόγραμμα, όπως και στους εκπαιδευτικούς κ.κ. Βασιλεία Ζωγραφάκη, Μαρίνα Αντωνίου, Μαρία Φάβα, Κωνσταντίνα Λίλη, Ευαγγελία Μπουντούρα και Εμμανουήλ Καραπατάκη, που τους υποστήριξαν.
Στον Ζαχαρία Μανουσαρίδη, διευθυντή της ΔΔΕ Χαλκιδικής και την Κωνσταντίνα Παπακώστα, σύμβουλο εκπαίδευσης φιλολόγων Χαλκιδικής.
Στον καθηγητή του Τμήματος Κινηματογράφου της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ. Δημήτρη Παπαδόπουλο και στους φοιτητές Στάθη Κόλια, Αγλαΐα Κατσιμένη και Γκιζέμ Καρά Οσμάν.
Στην Ειρήνη Δελιδάκη και στην Μαρία Παπασωτήρη από το Μουσείο Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης για την εμψύχωση των μαθητών καθώς επικοινώνησαν μαζί τους τη γοητεία της κινηματογραφικής τέχνης.
Στην αν. Προϊσταμένη του Film Office της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας κα Αγγελική Μυλωνάκη και την συντονίστρια έργων του ίδιου γραφείου κα Διονυσία Αρβανίτου για την καίρια και ουσιαστική οικονομική υποστήριξη.
Τέλος, στους αρχαιολόγους της Εφορείας Αρχαιοτήτων Χαλκιδικής και Αγίου Όρους Κλεάνθη Δούκα, Όλγα Ιασονίδου, Μαρία Καμενίδου, Βαγγέλη Μαλαδάκη, Σάκη Νάκο, Αρχοντία Πολυζούδη και Σταμάτη Χατζητουλούση για την καθοδήγηση και την γνωριμία των παιδιών με τα μνημεία, όπως και στον Διοικητικό της Εφορείας μας Γιώργο Μαυρίκα για τις άρτιες αερολήψεις των μνημείων για τις ανάγκες των ταινιών!