H Γαλλίδα Στεφανί Φραπάρ Θα διευθύνει τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Άρη.

Πιο συγκεκριμένα, επιβεβαιώθηκε η πληροφορία που ήθελε τη 41χρονη Γαλλίδα να είναι η εκλεκτή για τον φετινό τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας.

Η ΚΕΔ φέρνει τη Στεφανί Φραπάρ για τη μάχη του Παναθηναϊκού με τον Άρη στο Πανθεσσαλικό Στάδιο το Σάββατο (25/5, 20:30), παιχνίδι όπου εκτός από το τρόπαιο του Κυπέλλου διακυβεύεται και το τέταρτο ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Πρόκειται για ιστορικό παιχνίδι για το ελληνικό ποδόσφαιρο, καθώς για πρώτη φορά θα σφυρίξει γυναίκα στον τελικό.

Η Φραπάρ ανήκει στην πρώτη κατηγορία της UEFA και πρόκειται για μία από τις κορυφαίες σφυρίχτρες στα ευρωπαϊκά γήπεδα, έχοντας διευθύνει πολλά παιχνίδια στο υψηλότερο επίπεδο, ακόμα και στο Champions League.

Μάλιστα, είχε διευθύνει και στο Μουντιάλ του 2022 στο Κατάρ.

Διαιτητής: Στεφανί Φραπάρ (Γαλλία)
Βοηθοί: Μικαέλ Μπερσεμπρού, Στίβεν Τορεγκρόσα (Γαλλία)
4ος: Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος
VAR: Χαμίντ Γκεναουί (Γαλλία), AVAR: Κωνσταντίνος Ψαρρής (Ζακύνθου)

Η ανακοίνωση της ΕΠΟ:

«Για 1η φορά στην ιστορία του Κυπέλλου Ελλάδας θα διαιτητεύσει γυναίκα τον τελικό αγώνα της διοργάνωσης, καθώς η Γαλλίδα Stephanie Frappart ορίστηκε από την Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας για να διευθύνει τον μεγάλο τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας Betsson 2024 ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Άρη στο Πανθεσσαλικό Στάδιο (25/05/2024, 20:30). Αξίζει να σημειωθεί ότι η Stephanie Frappart ήταν η 1η γυναίκα διαιτητής, η οποία διαιτήτευσε αγώνα τελικής φάσης Παγκοσμίου Κυπέλλου Ανδρών (Μουντιάλ 2022: Γερμανία-Κόστα Ρίκα), τελικό Κυπέλλου Γαλλίας, αρκετούς αγώνες στη Ligue 1, στο Champions League ανδρών και το Europa League ανδρών. Επιπλέον, η κ. Φραπάρ αναδείχθηκε καλύτερη διαιτητής στον κόσμο το 2019, το 2020, το 2021 και το 2022».

iefimerida