Θύμα καλοστημένης απάτης έπεσε ένας 88χρονος στην περιοχή των Φιλιατών Θεσπρωτίας, ο οποίος θέλησε να σώσει την εγγονή του, η οποία «δήθεν» είχε εμπλακεί σε τροχαίο.

Οι απατεώνες κατάφεραν να του αποσπάσουν ένα μεγάλο χρηματικό ποσό, και συγκεκριμένα 90.000 ευρώ.

Πώς τον έπεισαν να παραδώσει τα χρήματα – Η καλοστημένη απάτη

Το ένα από τα μέλη της σπείρας απατεώνων επισκέφθηκε τον ηλικιωμένο στο σπίτι του, το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου (18/05). Για κακή του τύχη, άνοιξε την πόρτα στον άγνωστο για να δει τι χρειάζεται αλλά εκείνος έστησε την ιστορία του υποτιθέμενου τροχαίου με τρόπο που κατάφερε να πείσει εύκολα τον ηλικιωμένο.

Ο άγνωστός του άνδρας τον ενημέρωσε ότι η εγγονή του, μετά από σοβαρό τροχαίο ατύχημα που είχε, έπρεπε να χειρουργηθεί άμεσα. Πρέπει να της τοποθετηθεί μία ειδική λάμα προκειμένου να αποκατασταθεί η υγεία της και η σωματική της ακεραιότητα, φέρεται να του είπε πείθοντάς τον πως η επέμβαση θα κόστιζε αρκετά χρήματα.

Ο ηλικιωμένος ταράχτηκε. Ο απατεώνας πριν φύγει από το σπίτι του ανέφερε ότι το χρηματικό ποσό που χρειάζεται ανέρχεται στις 100.000 ευρώ. Άφησε τον 88χρονο άναυδο και αποχώρησε.

Λίγη ώρα αργότερα, ο απατεώνας «χτύπησε» ξανά τηλεφωνώντας του. Ο 88χρονος ήταν έτοιμος να δώσει τα χρήματα για να σώσει την εγγονή του.

Έτσι μετά από τηλεφωνική συνεννόηση παρέδωσε 90.000 ευρώ και 10 χρυσές λίρες σε άλλο άτομο, συνεργό του πρώτου.

Η συνειδητοποίηση της απάτης

Στην πορεία βέβαια ο ηλικιωμένος κατάλαβε ότι είχε πέσει θύμα απάτης. Έτσι ενημέρωσε την αστυνομία η οποία διεξάγει την σχετική έρευνα.