Η Κέιτ Μπλάνσετ (Cate Blanchett) έλαμψε στο κόκκινο χαλί του 77ου Φεστιβάλ Καννών όπου παρευρέθηκε στην πρεμιέρα της ταινίας “The Apprentice“, όμως εκτός από την εντυπωσιακή εμφάνιση που πραγματοποίησε, έστειλε ένα ηχηρό μήνυμα για τον πόλεμο στη Γάζα.

Η 55χρονη ηθοποιός έφτασε στην πρεμιέρα του βιογραφικού φιλμ του Ντόναλντ Τραμπ φορώντας ένα στράπλες φόρεμα και ενώ τα φλας των φωτογράφων άστραφταν και οι fashion bloggers ετοιμάζονταν να αποθεώσουν ξανά τη στιλιστική της επιλογή, η Κέιτ Μπλάνσετ με μία της κίνηση τάχθηκε υπέρ της Παλαιστίνηςεκφράζοντας την αλληλεγγύη και τη στήριξή της στον δοκιμαζόμενο λαό της Γάζας.

Για την εμφάνισή της στο κόκκινο χαλί, η Αυστραλή ηθοποιός επέλεξε ένα μαύρο φόρεμα με ροζ πλάτη και ουρά, το κάτω μέρος της οποίας ήταν σε πράσινο χρώμα, ενώ ένα εντυπωσιακό κολιέ βρισκόταν γύρω από τους ώμους της. Η ίδια πόζαρε στους φωτογράφους που βρίσκονταν εκεί όταν με χάρη σήκωσε την ουρά του φορέματος της, σχηματίζοντας με αυτό τον τρόπο τα χρώματα της παλαιστινιακής σημαίας.

Οι εικόνες από την εντυπωσιακή εμφάνιση της Μπλάνσετ έκαναν τον γύρο των social media, με τους χρήστες του διαδικτύου να επιδοκιμάζουν την επιλογή της και τη “σιωπηλή” διαμαρτυρία της.