Πενήντα συλλήψεις ανδρών για ενδοοικογενειακή βία σημειώνονται καθημερινά, τόνισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΪ».

Σύμφωνα με τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, «η βία συνέβαινε πάντα πίσω από κλειστές πόρτες, αλλά τώρα αποκαλύπτεται καθώς τα στόματα ανοίγουν».

Ανέφερε ενδεικτικά ότι το τελευταίο 24ωρο έχουν σημειωθεί 80 περιστατικά, 40 συλλήψεις και 150 κλήσεις στο 100.

Στην κατεύθυνση αυτή τόνισε ότι από χθες λειτουργεί σε όλη τη χώρα το panic button, όχι αποκλειστικά για γυναίκες αλλά και ηλικιωμένους.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη ανακοίνωσε παράλληλα ότι μέχρι τώρα υπάρχουν 18 γραφεία ενδοοικογενειακής βίας τα οποία στο τέλος του μήνα θα γίνουν 63 καθώς θα συσταθούν σε όλους τους νομούς της επικράτειας.

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης υπογράμμισε επίσης πως σε κάθε νομό θα λειτουργεί ένα ασφαλές σπίτι υπό την εποπτεία της αστυνομίας σημειώνοντας ότι ετησίως 20.000 γυναίκες το χρόνο αναζητούν στέγη.

Για τη βία μεταξύ ανηλίκων

Η πλειοψηφία των περιστατικών βίας αφορά κυρίως παιδιά που η εποπτεία τους είναι παραμελημένη, εκτίμησε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης συμπληρώνοντας ότι κάθε βράδυ γίνονται συλλήψεις ανηλίκων και των γονέων τους.

Έφερε ως παράδειγμα την περιοχή της Κηφισιάς, στην Αθήνα, όπου τα Σαββατοκύριακα συγκεντρώνονται χιλιάδες παιδιά από διάφορους δήμους της Αττικής.

Στην Κηφισιά υπάρχουν περιπολίες αστυνομικών με πολιτικά, ασφάλεια οπλισμένη, ενώ υπάρχει η γραμμή 10201 για καταγγελίες περιστατικών με ανηλίκους, συμπλήρωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.