Ο Δήμος Νεας Προποντίδας έχει ενταχθεί σε πρόγραμμα για την εκπόνηση της μελέτης «Ειδικό Πολεοδομικό Σχέδιο (ΕΠΣ)».

Επειδή όμως κανένας δεν μπορεί να γνωρίζει καλύτερα έναν τόπο από αυτούς που δραστηριοποιούνται και ζουν σε αυτόν, με πρωτοβουλία του Δήμου θα πραγματοποιηθεί μία συνάντηση την Πέμπτη 23 Μαΐου στο Δημοτικό θέατρο Νέων Μουδανιών και ώρα 20:00.
Στόχος είναι να αναδειχθούν από τους ενδιαφερόμενους (Αγρ. Τοπογράφους, Αρχιτέκτονες, πολιτικούς μηχανικούς, κ.λ.π) τα προβλήματα πολεοδομικής φύσεως που θα πρέπει να ληφθούν υπόψη κατά τη σύνταξη της εν λόγω μελέτης.
Με το συγκεκριμένο πρόγραμμα επιδιώκεται να ρυθμιστεί ένα σύνολο πολεοδομικών θεμάτων, όπως ενδεικτικά: η θέσπιση των χρήσεων γης, των όρων και περιορισμών δόμησης, ο καθορισμός περιοχών προστασίας, ανάπτυξης παραγωγικών δραστηριοτήτων, ειδικών αστικών κινήτρων, Ζωνών Υποδοχής Συντελεστών Δόμησης, η καταγραφή του υπάρχοντος οδικού δικτύου για τη δυνατότητα αναγνώρισης των οδών αυτών και το χαρακτηρισμό τους ακολούθως ως κοινόχρηστου δημοτικού οδικού δικτύου, προσωρινές οριοθετήσεις ρεμάτων, καθώς και μέτρα για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης, την υποστήριξη καταστάσεων έκτακτης ανάγκης, τη διαχείριση των συνεπειών φυσικών και τεχνολογικών καταστροφών κ.ά.