«Η απόφαση προχωρά με κοινά αποδεκτό σχέδιο» δήλωσε ο Υφυπουργός Μακεδονίας και Θράκης, Στάθης Κωνσταντινίδης, με αφορμή την έγκριση της αρμόδιας Κυβερνητικής Επιτροπής, για την ένταξη του έργου της ανάπλασης της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης στο Αναπτυξιακό Πρόγραμμα Στρατηγικής Σημασίας. «Η απόφαση της Κυβερνητικής Επιτροπής συμβάσεων στρατηγικής σημασίας ήταν μια αναγκαία προϋπόθεση για την υλοποίηση του έργου της ανάπλασης της ΔΕΘ, την οποία η Θεσσαλονίκη και η ίδια η Έκθεση επιζητούσαν με μεγάλο ενδιαφέρον» τόνισε και χαρακτήρισε ευτύχημα ότι υπήρξε ο απαραίτητος συντονισμός των εμπλεκόμενων φορέων.

Σύμφωνα με τον κ. Κωνσταντινίδη, το σχέδιο «εξασφαλίζει τη λειτουργική ένταξη της Δ.Ε.Θ. στο χώρο και τη διασύνδεση των διάσπαρτων τμημάτων πρασίνου, ώστε να διαμορφωθεί ένας ενιαίος, προσβάσιμος και επισκέψιμος χώρος Μητροπολιτικού Πάρκου εντός του αστικού ιστού, αντίστοιχος με αυτούς σε άλλες μεγάλες πόλεις σε όλο τον κόσμο».

Σε ό,τι αφορά τη ΔΕΘ-HELEXPO, επισήμανε ότι «εμφανίζει μια διαρκώς αυξανόμενη δυναμική που αντανακλά την αναπτυξιακή ορμή της χώρας και, κατά συνέπεια, χρειάζεται ένα σύγχρονο εκθεσιακό και συνεδριακό κέντρο, ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί στην αυξημένη ζήτηση και το ενδιαφέρον εκθετών και επισκεπτών».

«Η Θεσσαλονίκη και η Βόρεια Ελλάδα έχουν πολλά να ωφεληθούν από αυτήν την εξέλιξη. Υπάρχουν ακόμα στάδια για την ολοκλήρωση του έργου. Το Υφυπουργείο Μακεδονίας και Θράκης συνεχίζει να διαδραματίζει θετικό ρόλο σε αυτά τα βήματα» πρόσθεσε.