Μέσα από ένα πλέγμα πολιτικών θα κάνουμε πιο εύκολη τη δημιουργία οικογένειας, επισήμανε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο Συνέδριο για το Δημογραφικό, που διοργανώνεται στο Μουσείο της Ακρόπολης. «Σκοπεύουμε να κάνουμε την ανατροφή των παιδιών πιο εύκολη και λιγότερο οικονομικά επιβαρυντική» ανέφερε.

Η Κυβέρνηση σκοπεύει να εστιάσει τις πολιτικές της στα νοικοκυριά που έχουν ήδη παιδιά, προκειμένου να μεγαλώσουν τις οικογένειές τους. «Είναι πιο δύσκολο να πείσεις κάποιον που δεν έχει παιδί, να κάνει. Μπορείς όμως να εστιάσεις στις οικογένειες που έχουν ήδη ένα παιδί και γνωρίζουν την συναισθηματική ολοκλήρωση που φέρνει η απόκτηση της οικογένειας» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης, φέρνοντας ως παράδειγμα υποστήριξης των οικογενειών την πρόσβαση σε περισσότερες δωρεάν παιδιατρικές εξετάσεις.

«Η αναδιάταξη όλων των πολιτικών μας για να στηρίξουμε τις νέες οικογένειες είναι η πρώτη μας προτεραιότητα» υπογράμμισε, τονίζοντας ότι το δημογραφικό είναι ζήτημα κοινωνικό, οικονομικό και εθνικό.

Όπως τόνισε, η κυβέρνηση αναγνωρίζει πόσο σημαντικό και πολυσύνθετο πρόβλημα είναι το ζήτημα του δημογραφικού και ως εκ τούτου το αντιμετωπίζει ολιστικά. Ξεκαθάρισε μάλιστα ότι είναι εξίσου σημαντική η αύξηση των γεννήσεων, αλλά και η ποιοτική γήρανση.

Ο πρωθυπουργός ανέφερε πως το κράτος θα στηρίξει την εργαζόμενη γυναίκα, προκειμένου να μπορέσει να δημιουργήσει οικογένεια. Παράλληλα θα ενθαρρύνει τη δημιουργία βρεφονηπιακών σταθμών σε εταιρείες και ενδεχομένως και στον Δημόσιο τομέα.

Μετά τις ευρωεκλογές θα υπάρξουν νέες πρωτοβουλίες για την στεγαστική πολιτική των νέων.

Έρχεται βελτίωση του προγράμματος «Ανακαινίζω- Νοικιάζω» γιατί δεν έχει τα προσδοκώμενα αποτελέσματα, είπε η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Σοφία Ζαχαράκη.

Λόγω δημογραφικού έχουμε μείωση των μαθητών στα σχολεία, με αποτέλεσμα το υπουργείο Παιδείας να πρέπει να ξαναδεί το όριο σύστασης των σχολικών μονάδων.

insider.gr