Σκύλος πιτ μπουλ επιτέθηκε σε μια γυναίκα και τον μικρόσωμο σκύλο της στην περιοχή του Ευόσμου Θεσσαλονίκης.

Το σκυλί επιτέθηκε και τραυμάτισε την γυναίκα, ενώ κατασπάραξε το μικρόσωμο σκυλί της, με συνέπεια να επέλθει ο θάνατός του. Το περιστατικό συνέβη το πρωί της Δευτέρας στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης, με τη γυναίκα να διακομίζεται στο εφημερεύον νοσοκομείο, όπου υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, το πιτ μπουλ φαίνεται πως πέρασε κάτω από την περίφραξη και επιτέθηκε στο σκυλάκι, φυλής μαλτέζ.Στην προσπάθειά της να προστατεύσει το μικρόσωμο ζωάκι, η 60χρονη ιδιοκτήτριά του δέχθηκε επίθεση με συνέπεια να υποστεί σοβαρά τραύματα.

Η αστυνομία συνέλαβε έναν 47χρονο, βουλγαρικής καταγωγής, που φέρεται να ήταν υπεύθυνος για τη φύλαξη του πιτ μπουλ. Ο 41χρονος κηδεμόνας του ζώου, υπήκοος επίσης Βουλγαρίας, φαίνεται να απουσιάζει στο εξωτερικό, αλλά περιλαμβάνεται στην ίδια δικογραφία.

Ο εισαγγελέας άσκησε κακουργηματική δίωξη και στους δύο άνδρες για θανάτωση ζώου συντροφιάς, κατά συναυτουργία, με παράλειψη και ενδεχόμενο δόλο, όπως επίσης για πρόκληση βαριάς σωματικής βλάβης, κατά συναυτουργία, με παράλειψη και ενδεχόμενο δόλο. Ο συλληφθείς παραπέμφθηκε να απολογηθεί στην 3η τακτική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης.

lifo