Εξαγριωμένο πλήθος δεν άφησε τον 37χρονο δολοφόνο να απολογηθεί στον εισαγγελέα, το μεσημέρι της Τρίτης, στον Πύργο Ηλείας.

Οι συγκεντρωμένοι, συγγενείς και φίλοι της οικογένειας της 11χρονης, πολιόρκησαν το περιπολικό που μετέφερε τον δολοφόνο της 11χρονης στο δικαστικό μέγαρο του Πύργου, μη επιτρέποντας αυτό να σταματήσει, προκειμένου να οδηγηθεί ενώπιον του εισαγγελέα.

Τελικά, λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι, αποφασίστηκε να μεταβεί ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Ηλείας, Ευάγγελος Μιχαήλος, στην Διεύθυνση Αστυνομίας Ηλείας, προκειμένου ο καθ’ ομολογίαν δράστης να απολογηθεί.

Νωρίτερα, σύμφωνα με την ομολογία του στην αστυνομία, ο 37χρονος σκότωσε το κορίτσι ηλικίας μόλις 11 ετών, επειδή του αντιστάθηκε όταν πήγε να τη βιάσει.

Ο 37χρονος έπεισε την 11χρνονη να τον ακολουθήσει, την παρέλαβε με το αυτοκίνητό του από το χωριό της, Μυρτιά Ηλείας και την μετέφερε σε αγροτική περιοχή στο Καταράχι, για να συνευρεθεί μαζί της. Σύμφωνα με την έρευνα των αστυνομικών, όταν το κορίτσι αρνήθηκε στον κατηγορούμενο τη συνεύρεση, εκείνος την έριξε στο έδαφος και την χτύπησε με αιχμηρό αντικείμενο, πολλές φορές, στην πλάτη, στα πλευρά και στο λαιμό της, με αποτέλεσμα να την σκοτώσει. Στη συνέχεια, έσυρε για απόσταση περίπου 45 μέτρων τη σορό του παιδιού και την έκρυψε δίπλα σε αποστραγγιστικό αυλάκι, σκεπάζοντάς την με ξερά χόρτα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δράστης, νωρίτερα το απόγευμα της Τετάρτης, πήγε στο σπίτι του κοριτσιού, με αφορμή τη συγγενική σχέση με την οικογένεια. Εκεί, το παιδί έπλυνε το αυτοκίνητό του και κατόπιν ο 37χρονος, χρησιμοποιώντας ως δόλωμα το ότι ήθελε να την κεράσει, την κάλεσε να τον ακολουθήσει. Στο αυτοκίνητο, αφού οδήγησε σε ερημική περιοχή το παιδί, ο ίδιος υποστηρίζει ότι ζήτησε να έχουν ερωτική συνεύρεση. Όταν το παιδί αρνήθηκε, τότε άρχισε να τη χτυπά για να την σκοτώσει.

Από τον έλεγχο των στοιχείων του άντρα, η αστυνομία ανακοίνωσε πως προέκυψε ότι έχει απασχολήσει και στο παρελθόν τις Αρχές για υπόθεση βιασμού και αποπλάνησης παιδιού στην ίδια περιοχή (Μυρτιά Ηλείας).

Υπενθυμίζεται ότι ο Άρειος Πάγος έχει ζητήσει πειθαρχικό έλεγχο κατά των τριών δικαστών στη Ζάκυνθο, που είχαν αφήσει τον δράστη ελεύθερο με περιοριστικούς όρους, παρότι τον καταδίκασαν σε εννέα χρόνια φυλάκιση, για βιασμό ανήλικου κοριτσιού.

lifo