Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 3ημερο συνέδριο του Institute of Travel & Tourism (ITT) που πραγματοποιήθηκε στη Χαλκιδική στις 3-5 Ιουνίου. Μια κοινή προσπάθεια του Τουριστικού Οργανισμού Χαλκιδικής, του Υπουργείο Τουρισμού και του γραφείου ΕΟΤ Αγγλίας & Ιρλανδίας σε συνεργασία με το ξενοδοχειακό συγκρότημα Porto Carras Grand Resort που ξεκίνησε την άνοιξη του 2023 και ολοκληρώθηκε χθες, φιλοξενώντας 270 κορυφαίες προσωπικότητες από τον ταξιδιωτικό και τουριστικό τομέα του Ηνωμένου Βασιλείου.

Οι ομιλίες πολλές και ενδιαφέρουσες επικεντρωμένες σε θέματα επίκαιρα όπως είναι η τεχνητή νοημοσύνη (ΑΙ) και τα social media στον τουρισμό, η βιωσιμη φιλοξενία, η ηγεσία και το ανθρώπινο δυναμικό.

«Είμαι εξαιρετικά χαρούμενος που μετά από 26 χρόνια καταφέραμε και φέραμε το κορυφαίο αυτό συνέδριο στην Ελλάδα και στη Χαλκιδική μας. Η αφρόκρεμα της βρετανικής τουριστικής βιομηχανίας ήρθε στον τόπο μας και γνώρισε τον προορισμό μέσω επισκέψεων σε παραδοσιακούς οικισμούς, οινογνωσίες, βόλτες με καραβάκια, επισκέψη σε μονάδα μεταποίησης ελίας και βέβαια μπάνιο στις διάσημες και βραβευμένες παραλίες μας.

Ευχαριστούμε πολύ την Προισταμένη του ΕΟΤ, κα. Ελένη Σκαρβέλη για την πολύτιμη βοήθεια της, την Υπουργό Τουρισμού, κα. Όλγα Κεφαλογιάννη, τον ΕΟΤ και την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για την συνεισφορά τους και την εταιρεία Dolphins of Greece “Innovative Tourism Company” για την υποστήριξη και την ευγενική της χορηγία», ανέφερε σε σχετική του ανάρτηση ο πρόεδρος των ξενοδόχων Χαλκιδικής Γρηγόρης Τάσιος.