Στο αποκριάτικο κλίμα μπαίνει το Πολύχρονο Χαλκιδικής, καθώς την Τσικνοπέμπτη 2026 θα πραγματοποιηθεί το 38ο Καρναβάλι Πολυχρόνου, με κεντρικό σημείο την πλατεία Πολυχρόνου και ώρα έναρξης τις 12:30 το μεσημέρι.

Η εκδήλωση αναμένεται να συγκεντρώσει κατοίκους και επισκέπτες όλων των ηλικιών, προσφέροντας ένα πλούσιο πρόγραμμα με ζωντανή μουσική, παραδοσιακά χορευτικά συγκροτήματα, παραδοσιακά εδέσματα και κρασί. Το καρναβάλι αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους αποκριάτικους θεσμούς της περιοχής, με πολυετή παρουσία και έντονη συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, βασικός στόχος της διοργάνωσης είναι η διατήρηση της αποκριάτικης παράδοσης, η ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και η δημιουργία ενός ανοιχτού γιορτινού γεγονότος για μικρούς και μεγάλους στο κέντρο του χωριού.

Το 38ο Καρναβάλι Πολυχρόνου συνδιοργανώνεται από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πολυχρόνου, την Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής και την Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμου Κασσάνδρας (Κ.Ε.ΔΗ.Κ.), ενώ τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Κασσάνδρας.

Η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο των αποκριάτικων εκδηλώσεων της Κασσάνδρας και αναμένεται να αποτελέσει σημείο αναφοράς για την περιοχή, ενισχύοντας την τοπική εξωστρέφεια, την επισκεψιμότητα και την πολιτιστική ταυτότητα του Πολυχρόνου την περίοδο των Αποκριών.