Η 104χρονη Virginia Oliver από το Μέιν των ΗΠΑ ψαρεύει αστακούς εδώ και περίπου έναν αιώνα. Αυτή η ιδιότητά της την έχει κάνει διάσημη με το όνομα «Lobster Lady». Παρά την ηλικία της, αυτό το καλοκαίρι είναι έτοιμη να συνεχίσει αυτή την ενασχόληση, μιας και ανανέωσε την εμπορική της άδεια αστακού για τη φετινή σεζόν, η οποία συνήθως διαρκεί από τον Ιούνιο έως τον Οκτώβριο: «Δεν πρόκειται να αποσυρθώ, θα το κάνω αυτό μέχρι να πεθάνω. Μου αρέσει να βρίσκομαι έξω στο νερό και να είμαι το αφεντικό του εαυτού μου» αναφέρει χαρακτηριστικά σε συνέντευξή της.

Αυτοί είναι και μερικοί από τους λόγους που έχει καταφέρει να πατήσει τα 100. Γεννημένη στις 6 Ιουνίου 1920, η Virginia Oliver έγινε διάσημη σε αυτή την ηλικία ορόσημο, όταν έγινε η πρωταγωνίστρια ενός ντοκιμαντέρ με τίτλο «Conversations with The Lobster Lady» (Συνομιλίες με την κυρία των αστακών). Αυτές τις μέρες, εργάζεται με τον 81χρονο γιο της Μάξγουελ στο σκάφος «Virginia», το οποίο πήρε το όνομά της, καθώς ρίχνουν αστακοπαγίδες στις ακτές του Ρόκλαντ, στο Μέιν. Μόλις μερικές εβδομάδες πριν, έκλεισε τα 104 της χρόνια.

Ξεκίνησε να ασχολείται με το ψάρεμα των αστακών σε ηλικία 8 ετών, μαθαίνοντας από τον πατέρα της, και στη συνέχεια δουλεύοντας στο πλευρό του εκλιπόντος συζύγου της. Ήταν εξαιρετικά σπάνιο τότε για τις γυναίκες να κάνουν αυτή τη δουλειά. Τώρα γεμίζει τις σακούλες με τα δολώματα και μετρά τους αστακούς πάνω στο σκάφος. Ζει με τον γιο της και λέει ότι είναι καλά στην υγεία της.

πηγή ygeiamou.gr