Μια ιδιαίτερη τελετή μνήμης και τιμής θα πραγματοποιηθεί στη Νέα Ποτίδαια Χαλκιδικής, με τα αποκαλυπτήρια μνημείου αφιερωμένου στον Έφεδρο Ανθυπασπιστή Πεζικού Χαμουργιωτάκη Γεώργιο, ο οποίος έπεσε ηρωικά μαχόμενος κατά την τουρκική εισβολή στην Κύπρο το 1974.
Το μνημείο ανεγέρθηκε στη Νέα Ποτίδαια προς αιώνια μνήμη του Γεωργίου Χαμουργιωτάκη, γιου του Δημοσθένους και της Ελένης, ο οποίος υπηρέτησε στην ΕΛΔΥΚ 1974 και έχασε τη ζωή του στις 16 Αυγούστου 1974, κατά τη διάρκεια του «Αττίλα ΙΙ», υπερασπιζόμενος την Κύπρο.
Η τελετή των αποκαλυπτηρίων θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 16 Αυγούστου 2026, στις 11:00 το πρωί, στην Κεντρική Πλατεία της Νέας Ποτίδαιας Χαλκιδικής.
Ο Δήμος Νέας Προποντίδας απευθύνει πρόσκληση προς τους πολίτες να παραστούν στην εκδήλωση, αποτίοντας φόρο τιμής στη μνήμη ενός ανθρώπου που καταγράφηκε στην ιστορία για την προσφορά και την αυτοθυσία του.
Την πρόσκληση υπογράφει ο Δήμαρχος Νέας Προποντίδας Εμμανουήλ Καρράς, καλώντας όλους να συμμετάσχουν σε μια τελετή αφιερωμένη στην ιστορική μνήμη και την αναγνώριση της θυσίας των Ελλήνων που υπερασπίστηκαν την Κύπρο.

Κάνε κλικ εδώ και ενημερώσου άμεσα στο Google News με όλα τα νέα του xalkidikipolitiki.com
Πρόσθεσέ μας στο Feed της Google










