
Η Εθνική Ελλάδας στο χάντμπολ πέτυχε μία σπουδαία και γεμάτη ψυχή νίκη απέναντι στην Ολλανδία με 29-27 στη Χαλκίδα την Τετάρτη 13 Μάϊου, αποκτώντας μικρό αλλά σημαντικό προβάδισμα πρόκρισης για την τελική φάση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος 2027.
Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα του Γιώργου Ζαραβίνα έδειξε χαρακτήρα, αντοχές και πίστη μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο, επιστρέφοντας από το -5 και κάνοντας ένα αποφασιστικό βήμα ενόψει της ρεβάνς στο Ρότερνταμ.
Σε ένα κατάμεστο και «καυτό» κλειστό στη Χαλκίδα, η Ελλάδα μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και κατάφερε να επιβάλει χαμηλό ρυθμό, κάτι που δυσκόλεψε σημαντικά τους Ολλανδούς. Με κορυφαίο τον Μπουκοβίνα, που πραγματοποίησε κρίσιμες αποκρούσεις ακόμη και σε πέναλτι, η Εθνική πήρε νωρίς προβάδισμα και έφτασε μέχρι το +5 στο πρώτο ημίχρονο.
Μεγάλη ανατροπή και ψυχή στα τελευταία λεπτά
Η Ολλανδία αντέδρασε δυναμικά στο δεύτερο μέρος και κατάφερε να προηγηθεί ακόμη και με πέντε γκολ διαφορά (25-20) στο 52ο λεπτό, δείχνοντας πως είχε το μομέντουμ του αγώνα. Ωστόσο, η Εθνική Ελλάδας δεν λύγισε. Με πάθος, ενέργεια και σωστές επιλογές στην επίθεση, οι διεθνείς επέστρεψαν εντυπωσιακά στο παιχνίδι.
Ο Παναγιώτου, ο Τόσκας και ο Μπόσκος ηγήθηκαν επιθετικά, ενώ καθοριστικός ήταν και ο Αραμπατζής που διαμόρφωσε το τελικό 29-27 λίγα δευτερόλεπτα πριν τη λήξη, δίνοντας στην Ελλάδα τεράστια ψυχολογική ώθηση ενόψει της δύσκολης ρεβάνς στην Ολλανδία.
Δήλωση Ζαραβίνα: «Τα παιδιά άφησαν τα πάντα στο γήπεδο»
Μετά τη λήξη της αναμέτρησης, ο ομοσπονδιακός τεχνικός Γιώργος Ζαραβίνας στάθηκε στην αυταπάρνηση των παικτών του, παρά τα προβλήματα τραυματισμών και τις σημαντικές απουσίες που αντιμετώπισε η ομάδα.
Ο προπονητής της Εθνικής υπογράμμισε πως η Ελλάδα παραμένει ανταγωνιστική απέναντι σε κορυφαίες ευρωπαϊκές ομάδες, ενώ τόνισε ότι η ομάδα θα ταξιδέψει στο Ρότερνταμ αποφασισμένη να εξαντλήσει κάθε πιθανότητα πρόκρισης στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2027.
Όλα ανοιχτά για την πρόκριση στο Ρότερνταμ
Η ρεβάνς με την Ολλανδία θα διεξαχθεί την Κυριακή 17 Μαΐου στις 16:00 στο Ρότερνταμ, με την Ελλάδα να καλείται να υπερασπιστεί το προβάδισμα των δύο γκολ για να επιστρέψει σε τελική φάση Παγκοσμίου Πρωταθλήματος μετά από 22 χρόνια και τη συμμετοχή στην Τυνησία το 2005.
Κάνε κλικ εδώ και ενημερώσου άμεσα στο Google News με όλα τα νέα του xalkidikipolitiki.com
Πρόσθεσέ μας στο Feed της Google








