Στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής παραπέμπεται το ζήτημα των διαρροών από την απόρρητη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, κατά την οποία είχε κληθεί σε ακρόαση ο διοικητής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, Θεμιστοκλής Δεμίρης.
Την απόφαση ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Βουλής, Νικήτας Κακλαμάνης, κάνοντας λόγο για σοβαρή θεσμική εκτροπή. Όπως υπογράμμισε, οι διαρροές από μια διαδικασία που είναι εκ του νόμου απόρρητη συνιστούν ευτελισμό της κοινοβουλευτικής λειτουργίας, ενώ ενδέχεται να εμπίπτουν ακόμη και στη σφαίρα του ποινικού αδικήματος.
Ο πρόεδρος της Βουλής ζήτησε από την Επιτροπή Δεοντολογίας να συγκεντρώσει τα σχετικά δημοσιεύματα και να διερευνήσει την προέλευση των διαλόγων που είδαν το φως της δημοσιότητας. Σε περίπτωση που προκύψουν ευθύνες, θα κινηθούν οι προβλεπόμενες νόμιμες διαδικασίες.
Η επίμαχη συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε μετά από αιτήματα κομμάτων της αντιπολίτευσης, με αντικείμενο τη δραστηριότητα της ΕΥΠ. Σύμφωνα με το άρθρο 43Α του Κανονισμού της Βουλής, οι συζητήσεις που αφορούν την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών είναι απολύτως απόρρητες, με τα μέλη της επιτροπής να δεσμεύονται για την τήρηση του απορρήτου ακόμη και μετά τη λήξη της θητείας τους.
Η υπόθεση αναμένεται να προκαλέσει πολιτικές αντιδράσεις, καθώς εγείρονται ζητήματα θεσμικής λειτουργίας και προστασίας ευαίσθητων πληροφοριών.
Κάνε κλικ εδώ και ενημερώσου άμεσα στο Google News με όλα τα νέα του xalkidikipolitiki.com
Πρόσθεσέ μας στο Feed της Google










