Προβλήματα προκάλεσε η κακοκαιρία «Erminio» στη Χαλκιδική, με κύρια χαρακτηριστικά τους ισχυρούς ανέμους που έπληξαν τον νομό τις τελευταίες ώρες.

Στη Μεταμόρφωση, στην επαρχιακή οδό Σιθωνίας, καταγράφηκαν πτώσεις δέντρων, ενώ στο επαρχιακό κύκλωμα Σάρτης-Αγίου Νικόλαου  σημειώθηκαν κατολισθήσεις.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες βρίσκονται σε αυξημένη επιφυλακή, παρεμβαίνοντας άμεσα όπου χρειάζεται, με στόχο την αποκατάσταση της κυκλοφορίας και την αποτροπή περαιτέρω κινδύνων.

Σε δήλωσή της στο Xalkidiki Politiki η αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής, Κατερίνα Ζωγράφου, τόνισε: «Μέχρι στιγμής τα προβλήματα που έχουν καταγραφεί αφορούν κυρίως κατολισθήσεις και πτώσεις δέντρων, ως αποτέλεσμα των πολύ ισχυρών ανέμων που επικρατούν στην περιοχή. Οι υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας βρίσκονται σε συνεχή επιφυλακή και επεμβαίνουν άμεσα όπου κρίνεται απαραίτητο, με βασική προτεραιότητα την ασφάλεια των πολιτών. Παρακολουθούμε στενά την εξέλιξη των καιρικών φαινομένων».