Την απόφασή του να μην είναι εκ νέου υποψήφιος στις επόμενες εθνικές εκλογές ανακοίνωσε το μεσημέρι του Σαββάτου (4/4) ο βουλευτής Σερρών της Νέας Δημοκρατίας, Αχιλλέας Καραμανλής, στον απόηχο των εξελίξεων που σχετίζονται με την υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ.

Σε δήλωσή του, ο κ. Καραμανλής τονίζει ότι θέτει τον εαυτό του στη διάθεση των αρμόδιων αρχών, όπως και οι υπόλοιποι βουλευτές που φέρονται να εμπλέκονται στην ίδια υπόθεση. Παράλληλα, υπογραμμίζει πως δεν έχει καμία ευθύνη και εκφράζει την πρόθεσή του να αποδείξει την αθωότητά του σε κάθε αρμόδιο όργανο.

Ο ίδιος επισημαίνει ότι θα συνεχίσει να ασκεί τα κοινοβουλευτικά του καθήκοντα μέχρι την ολοκλήρωση της τρέχουσας θητείας, τιμώντας όπως αναφέρει την εμπιστοσύνη των πολιτών που τον εξέλεξαν.

Ωστόσο, ξεκαθαρίζει ότι δεν θα διεκδικήσει εκ νέου την εκλογή του, τονίζοντας πως η πολιτική δεν αποτελεί αυτοσκοπό για τον ίδιο.

Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ περιλαμβάνει δικογραφία που έχει ήδη διαβιβαστεί στη Βουλή και αφορά συνολικά 11 εν ενεργεία βουλευτές, μεταξύ των οποίων και ο κ. Καραμανλής, ο οποίος φέρεται να ελέγχεται για κακουργηματική πράξη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, εφόσον δεν υπάρξει άλλη υποψηφιότητα με το ίδιο επώνυμο, θα είναι η πρώτη φορά από τη Μεταπολίτευση και μετά που δεν θα υπάρχει βουλευτής με το όνομα «Καραμανλής» στο ελληνικό Κοινοβούλιο.

 

Κάνε κλικ εδώ και ενημερώσου άμεσα στο Google News με όλα τα νέα του xalkidikipolitiki.com

Πρόσθεσέ μας στο Feed της Google