Σοβαρές καταγγελίες για την κατάσταση που επικράτησε στο δρομολόγιο Καβάλα–Πρίνος το Σάββατο 8 Αυγούστου 2026 διατυπώνει επιβάτης, περιγράφοντας εικόνες ταλαιπωρίας, καθυστερήσεων και έλλειψης οργάνωσης κατά την επιβίβαση.

Ο Νικόλαος Χάιτας, με επιστολή του, καταγγέλλει την εμπειρία που, όπως αναφέρει, βίωσε ο ίδιος και άλλοι επιβάτες στο προγραμματισμένο δρομολόγιο των 12:15 από το λιμάνι της Καβάλας προς τον Πρίνο.

Σύμφωνα με την καταγγελία, το πλοίο αναχώρησε στις 13:00, δηλαδή με καθυστέρηση 45 λεπτών, χωρίς –όπως υποστηρίζει– να υπάρξει έγκαιρη και επίσημη ενημέρωση προς το επιβατικό κοινό. Μάλιστα, όπως αναφέρει, την ώρα που είχε σχηματιστεί μεγάλη ουρά στο εκδοτήριο εισιτηρίων, δεν υπήρξε ενημέρωση για την καθυστέρηση.

 «Περιμέναμε στην ουρά και τελικά δεν χωρούσαμε»

Ιδιαίτερα έντονες είναι οι αιχμές του για τη διαδικασία φόρτωσης των οχημάτων. Όπως καταγγέλλει, οδηγοί περίμεναν για περίπου 30 λεπτά στην ουρά, προκειμένου τελικά να ενημερωθούν την τελευταία στιγμή ότι δεν μπορούσαν να επιβιβαστούν, με την αιτιολογία ότι «δεν χωρούσαν τελικά» στο πλοίο.

Η κατάσταση αυτή, σύμφωνα με τον καταγγέλλοντα, προκάλεσε ένταση και εκνευρισμό μεταξύ των επιβατών, οι οποίοι είχαν ήδη υποστεί σημαντική αναμονή.

Παράλληλα, ο κ. Χάιτας στρέφει τα πυρά του και κατά της Λιμενικής Αρχής, υποστηρίζοντας ότι η παρουσία και η παρέμβασή της δεν ήταν επαρκής ώστε να διασφαλιστεί η ομαλή επιβίβαση και η τάξη στον χώρο του λιμανιού.

 «Καμία αποζημίωση για όσους έμειναν εκτός»

Ένα ακόμη ζήτημα που θέτει στην καταγγελία του αφορά τους επιβάτες που, όπως αναφέρει, δεν κατάφεραν τελικά να επιβιβαστούν. Ο ίδιος υποστηρίζει ότι δεν τους προσφέρθηκε αποζημίωση ή η δυνατότητα επιστροφής χρημάτων για την υπηρεσία που δεν έλαβαν.

Η καταγγελία επεκτείνεται και στην κατάσταση του στόλου που εξυπηρετεί τη συγκεκριμένη γραμμή. Ο επιβάτης υποστηρίζει ότι υπάρχουν επανειλημμένα προβλήματα και κάνει λόγο για παλαιά και δυσυντήρητα πλοία, ενώ σημειώνει ότι το συγκεκριμένο πλοίο εκτελούσε δρομολόγιο αντικατάστασης, καθώς το «Νικητής», που εξυπηρετεί κανονικά τη γραμμή, είχε υποστεί βλάβη.

Ο καταγγέλλων αναγνωρίζει ότι ο Αύγουστος αποτελεί περίοδο αυξημένης τουριστικής κίνησης και συνωστισμού, ωστόσο θεωρεί ότι αυτό δεν μπορεί να αποτελεί δικαιολογία για ελλείψεις στην οργάνωση και την εξυπηρέτηση των επιβατών.

Παράλληλα, θέτει ευρύτερα το ζήτημα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης Καβάλας–Πρίνου, υποστηρίζοντας ότι απαιτείται επανεξέταση τόσο των χρονικών περιθωρίων των δρομολογίων όσο και της επάρκειας των πλοίων που εξυπηρετούν τη γραμμή.

Όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει, η επιλογή της Κεραμωτής δεν θα πρέπει να θεωρείται η μοναδική εναλλακτική για τη σύνδεση με τη Θάσο, υπογραμμίζοντας τη σημασία του λιμανιού της Καβάλας και την ανάγκη για αξιόπιστη και οργανωμένη ακτοπλοϊκή εξυπηρέτηση.

Η επιστολή κλείνει με μια ιδιαίτερα αιχμηρή αναφορά, καθώς ο επιβάτης υποστηρίζει ότι η ασφάλεια, η οργάνωση και ο σεβασμός προς τον επιβάτη δεν μπορεί να υποχωρούν μπροστά στην αυξημένη τουριστική κίνηση και τα οικονομικά συμφέροντα.

Κάνε κλικ εδώ και ενημερώσου άμεσα στο Google News με όλα τα νέα του xalkidikipolitiki.com

Πρόσθεσέ μας στο Feed της Google