Συναγερμός σήμανε ανοικτά της κατεχόμενης Κερύνειας, όταν το ταχύπλοο επιβατηγό FILO JET αναποδογύρισε λίγο μετά τον απόπλου του με προορισμό το Τασουτζού της Τουρκίας.
Σύμφωνα με τις νεότερες πληροφορίες, στο σκάφος επέβαιναν συνολικά 267 άνθρωποι, εκ των οποίων 259 επιβάτες και 8 μέλη πληρώματος. Ο μέχρι στιγμής απολογισμός κάνει λόγο για έναν νεκρό, ενώ βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης.
Το πλοίο φέρεται να άρχισε να παίρνει νερά από το μπροστινό τμήμα λίγο μετά την αναχώρησή του από το λιμάνι της Κερύνειας. Ο καπετάνιος επιχείρησε να επιστρέψει στο λιμάνι, όμως το σκάφος έχασε την ευστάθειά του και τελικά αναποδογύρισε στη θάλασσα.
Οι πληροφορίες για τον ακριβή αριθμό των διασωθέντων παραμένουν σε εξέλιξη. Ο δήμαρχος Κερύνειας ανέφερε στο CNN Türk ότι 159 επιβάτες είχαν διασωθεί και μεταφέρονταν στο λιμάνι.
Μεγάλη επιχείρηση διάσωσης
Στην περιοχή κινητοποιήθηκαν σκάφη της λεγόμενης «Ακτοφυλακής» του ψευδοκράτους, καθώς και ιδιωτικά πλοιάρια που έσπευσαν να συνδράμουν στην επιχείρηση.
Παράλληλα, στο λιμάνι της Κερύνειας αναπτύχθηκαν ασθενοφόρα, αστυνομικές δυνάμεις και υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης, ενώ νοσοκομεία των κατεχομένων τέθηκαν σε επιφυλακή για την υποδοχή τραυματιών.
Το περιστατικό σημειώθηκε σε μικρή απόσταση από τις ακτές, λίγο μετά τον απόπλου του FILO JET. Οι ακριβείς συνθήκες κάτω από τις οποίες το σκάφος άρχισε να παίρνει νερά και ανατράπηκε παραμένουν υπό διερεύνηση.
Εκτελούσε τη γραμμή Κερύνεια – Τασουτζού
Το FILO JET εκτελεί δρομολόγια μεταξύ Κερύνειας και Τασουτζού, στα τουρκικά παράλια. Πρόκειται για ταχύπλοο επιβατηγό σκάφος μήκους περίπου 40 μέτρων, το οποίο κατασκευάστηκε το 2000.
Οι αρχές συνεχίζουν την επιχείρηση διάσωσης και την καταγραφή των επιβαινόντων, ενώ αναμένονται νεότερες πληροφορίες για τον αριθμό των διασωθέντων και την κατάσταση των τραυματιών.
Κάνε κλικ εδώ και ενημερώσου άμεσα στο Google News με όλα τα νέα του xalkidikipolitiki.com
Πρόσθεσέ μας στο Feed της Google










