Ισχυρά καιρικά φαινόμενα συνεχίζουν να πλήττουν την Κρήτη, με τις δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας, της Πυροσβεστικής και των υπόλοιπων αρμόδιων υπηρεσιών να βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα.
Η γενική εικόνα στο νησί χαρακτηρίζεται «σχετικά καλή», ωστόσο σημαντικότερα προβλήματα καταγράφονται σε δύο περιοχές. Πρόκειται για τον Δήμο Μυλοποτάμου, ο οποίος είχε ήδη επηρεαστεί από την προηγούμενη κακοκαιρία, καθώς και την περιοχή Θέρμα στην Ιεράπετρα, όπου από το βράδυ σημειώνονται ισχυρές βροχοπτώσεις.
Στην περιοχή της Ιεράπετρας έχουν σημειωθεί πλημμυρικά φαινόμενα και πραγματοποιούνται αντλήσεις υδάτων. Παράλληλα, χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής για τον απεγκλωβισμό ατόμων που ζήτησαν βοήθεια.
Μιλώντας στην εκπομπή «Σ/Κ από τις 5» του ΕΡΤnews, ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας Κρήτης, Γιώργος Τσαπάκος, ανέφερε ότι οι δυνάμεις παραμένουν αναπτυγμένες σε όλο το νησί, καθώς τα έντονα φαινόμενα αναμένεται να συνεχιστούν.
Σύμφωνα με την ενημέρωση από τη Μετεωρολογική Υπηρεσία, η κακοκαιρία αναμένεται να διαρκέσει έως το πρωί της Κυριακής, ενώ κατά τη διάρκεια της ημέρας δεν αποκλείεται να εκδηλωθούν νέα ισχυρά φαινόμενα.
«Οι δυνάμεις είναι σε πλήρη ανάπτυξη και όλοι είμαστε στο πεδίο για να αντιμετωπίσουμε οτιδήποτε προκύψει», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τσαπάκος.
Οι αρμόδιες υπηρεσίες παραμένουν σε επιφυλακή, παρακολουθώντας την εξέλιξη των φαινομένων και επεμβαίνοντας όπου χρειάζεται.
Κάνε κλικ εδώ και ενημερώσου άμεσα στο Google News με όλα τα νέα του xalkidikipolitiki.com
Πρόσθεσέ μας στο Feed της Google









