Ο Μάιος έκανε «ποδαρικό» με μεγάλη αλλαγή στον καιρό, ο οποίος… από άνοιξη
μεταμορφώθηκε σε φθινόπωρο μέσα σε ένα βράδυ.

Σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, οι καιρικές συνθήκες δεν προβληματίζουν σε ό,τι αφορά τις αποδράσεις του τριημέρου με εξαίρεση το κεντρικό, ανατολικό και νότιο Αιγαίο.

Εκεί, οι εντάσεις του βοριά ίσως δημιουργήσουν προβλήματα στις μετακινήσεις το Σάββατο και ιδιαίτερα την Κυριακή.

Ο καιρός σήμερα Πρωτομαγιά

Άλλαξε ο καιρός, σημαντική πτώση θερμοκρασίας σήμερα Πρωτομαγιά σε όλη τη χώρα, ενώ οι βοριάδες ενισχύονται και στο Αιγαίο φτάνουν τα 8 μποφόρ.

Οι βροχές κυριαρχούν στα κεντρικά ανατολικά και νότια, όμως θα είναι τοπικές και χωρίς μεγάλη ένταση. Δεν αποκλείονται χιόνια σε ψηλά βουνά της ηπειρωτικής και βόρειας χώρας που ξεπερνούν τα 1000 μέτρα υψόμετρο.

Η θερμοκρασία κάνει βουτιά, κυρίως στην κεντρική και βόρεια ηπειρωτική χώρα, με την πτώση να έχει ήδη γίνει αισθητή από το πρωί.

Σταδιακά, ο κρύος καιρός θα επικρατήσει και νοτιότερα, σε θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές.

Έτσι, ενώ βλέπαμε θερμοκρασίες ακόμα και 27 βαθμών, σήμερα ο υδράργυρος δεν θα ξεπεράσει τους 20 και σε αρκετά γεωγραφικά διαμερίσματα θα είναι και κάτω από τους 16 βαθμούς.

Κάνε κλικ εδώ και ενημερώσου άμεσα στο Google News με όλα τα νέα του xalkidikipolitiki.com

Πρόσθεσέ μας στο Feed της Google