Παρέμβαση για το μέλλον της Παραλίας Συκιάς και την αναπτυξιακή προοπτική της περιοχής έκανε μέσω των social media ο Νίκος Μπλόσκας, δικηγόρος από τη Χαλκιδική και Διευθυντής του Γραφείου του Γενικού Γραμματέα του Πρωθυπουργού, καταθέτοντας δύο συγκεκριμένες προτάσεις για έναν βιώσιμο πολεοδομικό σχεδιασμό.

Ο Νίκος Μπλόσκας επισημαίνει ότι η Συκιά έχει μείνει αδικαιολόγητα πίσω και θέτει δύο κρίσιμους άξονες.

Πρώτον, προτείνει τη δημιουργία ενός οικισμού με σαφή πολεοδομική ταυτότητα και αγιορείτικα χαρακτηριστικά, ώστε η Παραλία Συκιάς να αποκτήσει συγκεκριμένη φυσιογνωμία, να αναδείξει την αρχιτεκτονική και πολιτισμική ταυτότητα της περιοχής και να διαθέτει ισχυρότερη θεμελίωση κατά τον πολεοδομικό και συνταγματικό έλεγχο.

Δεύτερον, προτείνει την κατοχύρωση του παραλιακού χώρου ως κοινόχρηστου, με αξιοποίηση του υφιστάμενου νομικού πλαισίου και προστασία του δημόσιου χαρακτήρα της παραλίας.

Όπως υπογραμμίζει, μια τέτοια επιλογή δεν αποτελεί απλώς διοικητική πράξη, αλλά μπορεί να δημιουργήσει προϋποθέσεις για αναπλάσεις, χρηματοδοτικά εργαλεία και αναπτυξιακά προγράμματα, εξασφαλίζοντας παράλληλα ότι ο παραλιακός χώρος θα παραμείνει προσβάσιμος και λειτουργικός για την τοπική κοινωνία και τις επόμενες γενιές.

Η παρέμβαση του Νίκου Μπλόσκα ανοίγει ουσιαστικά τη συζήτηση για το μοντέλο ανάπτυξης που χρειάζεται η Συκιά.

Το μήνυμα είναι ξεκάθαρο:

Η Συκιά δεν χρειάζεται άλλες χαμένες δεκαετίες. Χρειάζεται σχέδιο, ταυτότητα και αποφάσεις.

Οι δύο προτάσεις μπορούν να αποτελέσουν τη βάση για έναν οργανωμένο σχεδιασμό που θα δώσει στην Παραλία Συκιάς αναπτυξιακή προοπτική, χωρίς να αλλοιώσει τον χαρακτήρα και την ταυτότητά της.

Κάνε κλικ εδώ και ενημερώσου άμεσα στο Google News με όλα τα νέα του xalkidikipolitiki.com

Πρόσθεσέ μας στο Feed της Google