Σε βαριές ποινές προχώρησε το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων στη δίκη για την εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής, επιβάλλοντας κάθειρξη 13 ετών σε βασικά στελέχη της ηγεσίας.

Συγκεκριμένα, σε κάθειρξη 13 ετών καταδικάστηκε ο γενικός γραμματέας της οργάνωσης Νίκος Μιχαλολιάκος για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης. Την ίδια ποινή επέβαλε το δικαστήριο και στους Ηλία Κασιδιάρη, Γιάννη Λαγό, Χρήστο Παππά, Γιώργο Γερμενή και Ηλία Παναγιώταρο. Για τον Ιωάννη Ματθαιόπουλο επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 10 ετών.

Παράλληλα, το δικαστήριο επέβαλε ισόβια κάθειρξη και επιπλέον 10 χρόνια φυλάκισης στον Γιώργο Ρουπακιά, που είχε καταδικαστεί για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Έξι πρώην βουλευτές που έλαβαν το ελαφρυντικό της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς καταδικάστηκαν σε πέντε χρόνια φυλάκιση, ενώ οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι τιμωρήθηκαν με ποινές από 5 έως 7 χρόνια κάθειρξης. Μεταξύ αυτών, η Ελένη Ζαρούλια αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο φυλάκισης, καθώς καταδικάστηκε σε πέντε χρόνια κάθειρξη χωρίς να έχει εκτίσει μέχρι σήμερα ποινή.

Νωρίτερα, το δικαστήριο απέρριψε τα αιτήματα αναγνώρισης ελαφρυντικών για 22 από τους 27 καταδικασθέντες, ενώ σε πέντε αναγνώρισε το ελαφρυντικό της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς.