Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες στη Θεσσαλονίκη, με το μπλόκο στα Πράσινα Φανάρια να ενισχύεται σημαντικά από σήμερα. Από τις πρωινές ώρες καταφθάνουν τρακτέρ και αγρότες από τη Νέα Τρίγλια και την Επανωμή, αυξάνοντας τον αριθμό των συγκεντρωμένων και ενδυναμώνοντας την παρουσία τους στο σημείο.

Τα τρακτέρ έχουν παραταχθεί δεξιά και αριστερά του δρόμου, χωρίς να παρεμποδίζουν την κυκλοφορία. Η Αστυνομία παραμένει και προχωρά σε προσωρινά κλεισίματα του δρόμου για λόγους ασφαλείας, ρυθμίζοντας την κίνηση των οχημάτων και κατευθύνοντας τους οδηγούς σε εναλλακτικές διαδρομές.

Οι αγρότες δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν προτίθενται να κάνουν πίσω αν δεν υπάρξουν ουσιαστικές απαντήσεις στα αιτήματά τους και ξεκαθαρίζουν ότι τις ημέρες των εορτών θα παραμείνουν στα μπλόκα, τα οποία κλιμακώνονται.

Ο Δημήτρης Παπαδάκης από τα Ν. Σίλατα τονίζει: «Τα προβλήματα του πρωτογενούς τομέα παραμένουν άλυτα, με το αυξημένο κόστος παραγωγής, την ενέργεια και τις χαμηλές τιμές στα προϊόντα να ασκούν ασφυκτικές πιέσεις στο εισόδημά μας. Είμαστε έτοιμοι να παραμείνουμε στους δρόμους κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων, στέλνοντας μήνυμα προς την κυβέρνηση ότι ο αγώνας μας είναι μακροχρόνιος και δεν εξαντλείται».

 

Κάνε κλικ εδώ και ενημερώσου άμεσα στο Google News με όλα τα νέα του xalkidikipolitiki.com

Πρόσθεσέ μας στο Feed της Google