Σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών, το επίκεντρο της δόνησης εντοπίστηκε 31 χιλιόμετρα νότια νοτιοδυτικά του Ληξουρίου, ενώ το εστιακό βάθος υπολογίστηκε στα 26 χιλιόμετρα.
Μέχρι στιγμής δεν έχουν καταγραφεί αναφορές για ζημιές σε κτήρια, ενώ το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος δεν έχει δεχθεί κλήσεις για απεγκλωβισμό ατόμων.
Μετά τη σεισμική δόνηση πραγματοποιήθηκαν περιπολίες σε Κεφαλονιά και Ζάκυνθο από δυνάμεις της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας, ενώ σε επιφυλακή τέθηκαν και οι αρμόδιες υπηρεσίες του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.
Με εντολή του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγου Θεόδωρου Βάγια, σε αυξημένη ετοιμότητα τέθηκαν οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες των Περιφερειών Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων, καθώς και η 6η ΕΜΑΚ.
Οι αρμόδιες υπηρεσίες παρακολουθούν την εξέλιξη της σεισμικής δραστηριότητας στην περιοχή, με τις μέχρι τώρα πληροφορίες να μην κάνουν λόγο για προβλήματα από τη δόνηση.
Κάνε κλικ εδώ και ενημερώσου άμεσα στο Google News με όλα τα νέα του xalkidikipolitiki.com
Πρόσθεσέ μας στο Feed της Google










