Στην αντεπίθεση περνά ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γιάννης Παναγόπουλος, ο οποίος την Πέμπτη το μεσημέρι θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου, όπου αναμένεται να απαντήσει «σε όλους και για όλα».

Ο κ. Παναγόπουλος, που φέρεται να εμπλέκεται σε υπόθεση υπεξαίρεσης ελληνικών και ευρωπαϊκών κονδυλίων για προγράμματα επιμόρφωσης, είχε προαναγγείλει δημόσια τοποθέτησή του, τονίζοντας ότι εγκαταλείπει τη στάση αναμονής απέναντι στις θεσμικές διαδικασίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μέσω της συνέντευξης θα απαντήσει τόσο στον Οικονομικό Εισαγγελέα όσο και στο ΠΑΣΟΚ, το οποίο ανέστειλε την κομματική του ιδιότητα μετά τα ευρήματα της Αρχής Καταπολέμησης Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες.

Η κατάσταση στο εσωτερικό του κόμματος περιπλέχθηκε περαιτέρω μετά την επιστολή στελεχών της ΠΑΣΚΕ προς τον Νίκο Ανδρουλάκη, με αιχμές για στοχοποίηση της παράταξης και υπαινιγμούς ακόμη και για διάσπαση.

Την ίδια ώρα, στη ΓΣΕΕ επικρατεί έντονη εσωτερική σύγκρουση, με στελέχη της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ να ανταλλάσσουν σκληρές καταγγελίες και την υπόθεση να πυροδοτεί ευρύτερες πολιτικές και συνδικαλιστικές αναταράξεις.