Σε προσωρινή διακοπή λειτουργίας του εργοστασίου της ΒΙΟΛΑΝΤΑ Α.Ε., όπου έχασαν τη ζωή τους πέντε γυναίκες εργαζόμενες, προχώρησε ο περιφερειάρχης της Περιφέρειας Θεσσαλίας, με απόφαση που φέρει  σημερινή ημερομηνία.

Το εργοστάσιο βρίσκεται στο 6ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Τρικάλων – Καρδίτσας, στην τοπική κοινότητα Αγίας Κυριακής του Δήμου Τρικκαίων, στην Περιφερειακή Ενότητα Τρίκαλας.

Σύμφωνα με την απόφαση, διακόπτεται προσωρινά η λειτουργία του μηχανολογικού εξοπλισμού της παραγωγικής διαδικασίας, συμπεριλαμβανομένων των γραμμών παραγωγής και των εγκαταστάσεων υγραερίου, καθώς κρίθηκε ότι υφίσταται άμεσος κίνδυνος για την ασφάλεια των εγκαταστάσεων και των εργαζομένων, βάσει του άρθρου 29 του Ν.3982/2011.

Την ίδια ώρα, στις φυλακές Τρικάλων κρατείται ο ιδιοκτήτης της εταιρείας, μετά την πολύωρη απολογία του για τη φονική έκρηξη στο εργοστάσιο. Εισαγγελέας και ανακριτής συμφώνησαν στην προφυλάκισή του, κρίνοντας ότι συντρέχουν οι νόμιμες προϋποθέσεις.