Σταθερά υψηλά παραμένουν τα περιστατικά τροχαίων ατυχημάτων στην στην εδαφική αρμοδιότητα των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ημαθίας, Κιλκίς, Πέλλας, Πιερίας, Σερρών και Χαλκιδικής, σύμφωνα με τον μηνιαίο απολογισμό της Αστυνομίας για τον Μάιο του 2026.

Συνολικά στην Κεντρική Μακεδονία καταγράφηκαν 27 τροχαία ατυχήματα, έναντι 26 τον αντίστοιχο μήνα του 2025. Από αυτά, 3 ήταν θανατηφόρα, 2 σοβαρά και 22 ελαφρά. Οι παθόντες ανήλθαν σε 32 άτομα, εκ των οποίων 3 νεκροί, 2 βαριά τραυματίες και 27 ελαφρά τραυματίες.

Ιδιαίτερα ανησυχητικός είναι ο αριθμός των παραβάσεων, που έφτασαν τις 4.446 μέσα σε έναν μήνα. Οι περισσότερες αφορούν υπερβολική ταχύτητα (2.854), ενώ ακολουθούν η μη χρήση ζώνης ασφαλείας, η οδήγηση χωρίς κράνος και η κατανάλωση αλκοόλ.

Οι αρχές επισημαίνουν ότι η οδική ασφάλεια αποτελεί ευθύνη όλων και καλούν τους οδηγούς να τηρούν τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, να αποφεύγουν το αλκοόλ και τη χρήση κινητού κατά την οδήγηση, καθώς και να χρησιμοποιούν πάντα ζώνη και κράνος.

Κάνε κλικ εδώ και ενημερώσου άμεσα στο Google News με όλα τα νέα του xalkidikipolitiki.com

Πρόσθεσέ μας στο Feed της Google