Χειροπέδες σε δύο άνδρες για παράνομη μεταφορά και προώθηση αλλοδαπών στο εσωτερικό της χώρας πέρασαν αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης.
Πρόκειται για δύο αλλοδαπούς, ηλικίας 43 και 45 ετών, σε βάρος των οποίων, αλλά και ενός ακόμη συνεργού τους, σχηματίσθηκε δικογραφία, από αστυνομικούς του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Αγίου Αθανασίου που διενεργεί την προανάκριση, για προώθηση μεταναστών στο εσωτερικό της χώρας εκ κερδοσκοπίας πραττόμενη.
Ειδικότερα, χθες το βράδυ στην Π.Ε.Ο. Βέροιας – Θεσσαλονίκης, στην περιοχή των Διαβατών, αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Θεσσαλονίκης εντόπισαν και ακινητοποίησαν Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 43χρονος. Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο όχημα διαπιστώθηκε η μεταφορά έξι αλλοδαπών, εκ των οποίων ο ένας δεν διέθετε τα απαραίτητα ταξιδιωτικά έγγραφα, ενώ οι άλλοι πέντε έφεραν διαβατήρια Αρχών Βουλγαρίας.
Από την περαιτέρω έρευνα της αστυνομίας προέκυψε ότι, οι προαναφερόμενοι αλλοδαποί είχαν εισέλθει παράνομα στη χώρα από την ελληνοβουλγαρική μεθόριο, από όπου τους παρέλαβε ο 45χρονος διακινητής και τους μετέφερε με έτερο αυτοκίνητο στα Διαβατά.
Άμεσα, πραγματοποιήθηκαν αναζητήσεις που είχαν ως αποτέλεσμα τον εντοπισμό του προαναφερόμενου αυτοκινήτου και τη σύλληψη του 45χρονου αλλοδαπού διακινητή.
Κατασχέθηκαν τα δύο οχήματα ως μέσα μεταφοράς, πέντε κινητά τηλέφωνα που χρησιμοποιούσαν οι δράστες για τις συνεννοήσεις τους και χρηματικό ποσό.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.