Το «Δίκτυο Ελλήνων Αιρετών Αυτοδιοίκησης Ευρώπης» μετεξελίσσεται σε Παγκόσμιο… με σκοπό τη συμμετοχή της ομογένειας  στην ανασύνταξη της χώρας 
Με θέμα την μετεξέλιξη του Δικτύου Ελλήνων Αιρετών της Ευρώπης σε Παγκόσμιο. πραγματοποίησαν χθες συνάντηση τα μέλη της Εκτελεστικής Γραμματείας του Δικτύου Ελλήνων Αιρετών Αυτοδιοίκησης της Ευρώπης, στο οποίο μετεχει και ο Δήμαρχος Σιθωνίας Γιάννης Τζίτζιος ο οποίος είναι αντιπρόεδρος του ΔΣ .
Στο επίκεντρο της συνάντησης, βρέθηκε η μεθοδολογία προσέγγισης και η διαμόρφωση κοινών δράσεων και πρωτοβουλιών προκειμένου να επεκταθεί το Δίκτυο και πέραν των ευρωπαϊκών συνόρων.
Τα μέλη του δικτύου δήλωσαν ότι σε συνεργασία με το Δίκτυο Ελλήνων Αιρετών Αυτοδιοίκησης της Ευρώπης θα δημιουργηθεί το Παγκόσμιο Δίκτυο Ελλήνων Αιρετών. Ένα δίκτυο που θα συμβάλει προκειμένου να υπάρξουν οι προϋποθέσεις που θα επιτρέψουν στην ελληνική ομογένεια να βρεθεί στην πρώτη γραμμή για την ανασύνταξη της χώρας».
Μεγάλη  προτεραιότητα θα δοθεί στην προσέγγιση των αυτοδιοικήσεων σε  ΗΠΑ, Αυστραλία και Καναδά. 
Έτσι η ΚΕΔΕ και τα μέλη του Δικτύου προγραμματίζουν μια σειρά από δράσεις προκειμένου να μπορέσουν άμεσα να υλοποιήσουν αυτό το φιλόδοξο στόχο.
Οι εκπρόσωποι της Εκτελεστικής Γραμματείας του Δικτύου, στο πλαίσιο της συνάντησης, είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με το Πρόεδρο της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη για το γενικότερο σχεδιασμό των δράσεων τους, καθώς και για τα αποτελέσματα των κοινών πρωτοβουλιών που έχουν αναληφθεί το προηγούμενο διάστημα.
Στη συνάντηση με το Πρόεδρο της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη συμμετείχαν ο Πρόεδρος του Δικτύου Κοντορίνης Γεώργιος, Δημοτικός Σύμβουλος, Δήμος SOLNA, Σουηδία, οι Αντιπρόεδροι, Τζίτζιος Ιωάννης, Δήμαρχος Σιθωνίας, Ζαχαράκη Ιωάννα, Δημοτική Σύμβουλος, Δήμος SOLINGEN, Γερμανία, και ο Γραμματέας Ρουσκέτος Νικόλαος, Δημοτικός Σύμβουλος, Δήμος ZGORZELEC, Πολωνία.
Το Δίκτυο Ελλήνων Αιρετών Αυτοδιοίκησης της Ευρώπης κατά τη περίοδο 2016 -2017 έχει υλοποιήσει σημαντικές δράσεις. Μεταξύ άλλων είναι και οι παρακάτω:
– Οργάνωση Επίσκεψης του Προέδρου και Αντιπροσωπείας της ΚΕΔΕ στην πόλη της Στοκχόλμης
– Συμμετοχή στις εκδηλώσεις απονομής βραβείων στο Δήμο Λέσβου και σε τοπικούς φορείς φιλοξενίας για την προσφορά τους στην αντιμετώπιση του προσφυγικού ζητήματος
– Διοργάνωση Εκθέσεων για τα «Μάρμαρα του Παρθενώνα» στο Στρασβούργο και στο Δημαρχείο Φρανκφούρτης, σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού και το Ίδρυμα Μελίνα Μερκούρη.
– Την προώθηση της διακήρυξης για την Ολυμπιακή Εκεχειρία και την ενημέρωση των τοπικών κοινωνιών για τους Ολυμπιακούς Αγώνες
– Τη διοργάνωση δύο ημερίδων σχετικά με την οικονομική κρίση στην Ευρώπη και την επίδρασή της στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και το Προσφυγικό Ζήτημα, μεταφέροντας τις εμπειρίες μελών του Δικτύου από τις χώρες στις οποίες δραστηριοποιούνται.
– Τη συγκέντρωση από Γερμανούς πολίτες και φορείς σημαντικού ποσού που απεστάλη για την κάλυψη άμεσων ανθρωπιστικών αναγκών των προσφύγων στη Λέσβο.
– Την υποστήριξη εκπροσώπων της Ελληνικής Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε Ευρωπαϊκές πόλεις και την ενθάρρυνση ανταλλαγής τεχνογνωσίας, ειδικά για ζητήματα βιώσιμης ανάπτυξης και διαχείρισης απορριμμάτων.