Το επόμενο κομβικό βήμα για την μεγάλη ανάπλαση της Αγοράς στο παραλιακό μέτωπο του Στρατωνίου, προϋπολογισμού 619.000 €, πραγματοποίησε ο Δήμος Αριστοτέλη με την υποβολή φακέλου και αιτήματος χρηματοδότησης του έργου από το επιχειρησιακό πρόγραμμα “Αστική Αναζωογόνηση 2023-2024” του Πράσινου Ταμείου!

Το έργο,  που απλώνεται από την πύλη των μεταλλευτικών εγκαταστάσεων μέχρι και τη Λέσχη,  περιλαμβάνει επεμβάσεις και διαμορφώσεις που θα βελτιώσουν δραστικά την ποιότητα της καθημερινότητας κατοίκων και επισκεπτών, εξασφαλίζοντας την βελτίωση της προσβασιμότητας στην περιοχή, την εξυπηρέτηση των ΑμΕΑ και την απρόσκοπτη πρόσβαση των οχημάτων άμεσης ανάγκης, αναβαθμίζοντας την αισθητική του δημόσιου χώρου.

Οι απαιτούμενες εργασίες βάσει της μελέτης θα εξελιχθούν σε δύο στάδια: Εκείνο της αποξήλωσης της υφιστάμενης κατάστασης, κρασπέδων, σήμανσης και άλλων κατασκευών και το στάδιο των εργασιών διαμόρφωσης της νέας εικόνας της παραλίας, με ράμπες, κυβόλιθους γρανίτη, νέα δενδροφύτευση και χώρους πρασίνου, καθώς και τον αναγκαίο αστικό εξοπλισμό.

Προβλέπεται ακόμα η κατασκευή δημόσιας βρύσης και σύνδεση με υφιστάμενα δίκτυα ύδρευσης – αποχέτευσης, τοποθέτηση παιχνιδιού αναρρίχησης, η εγκατάσταση νέου φωτισμού, χώρου στάθμευσης ποδηλάτων και βιοκλιματικών στεγάστρων έμπροσθεν των καταστημάτων.

Ο Δήμαρχος Αριστοτέλη κ. Στέλιος Βαλιάνος, δήλωσε:

«Η αλλαγή της παραλιακής ζώνης του Στρατωνίου, ήταν και παραμένει ένα στοίχημα, που έχουμε αποφασίσει ήδη από την πρώτη θητεία να το κερδίσουμε. Το αποδείξαμε προχωρώντας αποτελεσματικά διαδικασίες για τη χρηματοδότηση και ολοκλήρωση των μελετών που απαιτούνται. Και ήδη έχουμε πετύχει σημαντικά αποτελέσματα, που μας φέρνουν πιο κοντά από ποτέ στον στόχο. Η δημιουργία ενός νέου παραλιακού μετώπου στο Στρατώνι είναι πιο κοντά από ποτέ στο παρελθόν. Η μελετητική ωριμότητα του έργου της Αγοράς, ως μέρος ενός συνολικότερου έργου  εξασφαλίστηκε, και είμαστε βέβαιοι, πως με την ένταξή του σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα, θα μπορέσουμε σύντομα να προχωρήσουμε στα επόμενα βήματα για τη δημοπράτηση και υλοποίηση, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις, όχι μόνο για την βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων του Στρατωνίου, αλλά και για την αποκατάσταση της τουριστικής του προοπτικής.”