Ο Οδυσσέας Μουζενίδης, από την Καλλικράτεια Χαλκιδικής, είναι το μέλλον του ελληνικού στίβου και το απέδειξε και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ20 που γίνεται στο Τάμπερε της Φινλανδίας, όπου κατέκτησε το χάλκινο στη σφαιροβολία.
Ο αθλητής του Γιώργου Μποτσκαριώβ στην τρίτη του βολή πέτυχε 21,07 μ. και έγινε ο πρώτος έφηβος Έλληνας, που σπάει το φράγμα των 21,00 μέτρα. Ο ταλαντούχος αθλητής άφησε στην ιστορία, το δικό του 20,70 μ. από το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κ20, στα Τρίκαλα στις 17 Ιουνίου 2018.

Παράλληλα ο νεαρός σφαιροβόλος κράτησε την υπόσχεση που είχε δώσει ένα χρόνο πριν μετά το μετάλλιο στην Ιταλία και ολοκλήρωσε την παρουσία του στην κατηγορία με μετάλλιο και στο Παγκόσμιο. Ο Μουζενίδης ξεκίνησε τον αγώνα του με άκυρη βολή, συνέχισε με 20,59 μ., 21,07 μ. 20.84 μ. και έκλεισε την προσπάθεια του με δύο άκυρες βολές.
Ο τελικός στη σφαιροβολία ήταν συγκλονιστικός με τον Νοτιοαφρικανό Κίλι Μπλίγκαουντ να παίρνει τελικά τη νίκη με 22,07 μ. στην πέμπτη του βολή, με την οποία απάντησε στο 22,06 μ. του Αμερικανού Αντριαν Πίπερι, που τελικά έμεινε στη δεύτερη θέση.
Ο Μουζενίδης χάρισε στη χώρα μας το πρώτο της μετάλλιο στη διοργάνωση και το 11 στην ιστορία του θεσμού.
Καλή παρουσία πραγματοποίησε στον τελικό των 10.000 μ. ο Μάριος Αναγνώστου. Ο αθλητής από την Λαμία, προσπάθησε στα πρώτα χιλιόμετρα να ακολουθήσει το ρυθμό και τελικά τερμάτισε στην 19η θέση με 31.15.43.
Στον προκριματικό του επί κοντώ αγωνίστηκε η Αριάδνη Αδαμοπούλου, η οποία είχε καλύτερο άλμα στα 3,95 μ. και στη συνέχεια δεν μπόρεσε να ξεπεράσει τα 4,10 μέτρα. Η Αδαμοπούλου είναι πρώτη χρονιά στην κατηγορία και του χρόνου θα έχει την ευκαιρία να διεκδιήσει τη διάκριση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.
από facebook