Απάντηση της Αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης Βούλας Πατουλίδου στις σημερινές δηλώσεις της διοίκησης του ΟΑΣΘ, σε ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης σχετικά με την ευθύνη για το black out στις αστικές συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης το προηγούμενο Σάββατο:
«Λυπούμαστε πολύ για τις σημερινές ανυπόστατες δηλώσεις της διοίκησης του ΟΑΣΘ, με τις οποίες επιχειρεί να αποποιηθεί τις δικές της ευθύνες που καταφανώς έχει. Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ανταποκρίθηκε με πρόγραμμα, συγκεκριμένο σχέδιο και εξαιρετική προετοιμασία στην αντιμετώπιση του πρόσφατου χιονιά, όπως άλλωστε αποδεικνύεται και εκ του αποτελέσματος. Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας κατόρθωσε καθ’ όλη τη διάρκεια των δυσμενών καιρικών φαινομένων να διατηρήσει προσπελάσιμο το οδικό δίκτυο ευθύνης της. Σε αυτό συντέλεσαν μεταξύ άλλων οι επανειλημμένες συσκέψεις της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας πριν και κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης του φαινομένου, αλλά και η έγκαιρη σύγκληση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας, στις 20 Δεκεμβρίου 2018, όπου κλήθηκε να παραστεί και ο ΟΑΣΘ, ο οποίος όμως επέλεξε αδικαιολόγητα να απουσιάσει, καθώς δεν έστειλε ούτε εκπρόσωπό του. Μία παράλειψη της διοίκησης του ΟΑΣΘ, για την οποία θα πρέπει να δώσει εξηγήσεις στους Θεσσαλονικείς. Επίσης, επαναλαμβάνω ότι η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας δεν έδωσε ποτέ εντολή απαγόρευσης μετακίνησης των αστικών λεωφορείων για το πρωί του Σαββάτου και η σχετική απόφαση ελήφθη με αποκλειστική ευθύνη της διοίκησης του ΟΑΣΘ. Η διοίκηση του ΟΑΣΘ ας φροντίσει καλύτερα να κάνει σωστά τη δουλειά της, εξυπηρετώντας τις μετακινήσεις των Θεσσαλονικέων. Αυτό άλλωστε είναι το καθήκον της: να μεταφέρει με ασφάλεια και αξιοπιστία τους πολίτες στις δουλειές και τα σπίτια τους κι όχι να προσπαθεί να κρύψει τις ευθύνες της για το μπάχαλο που έχει δημιουργήσει στην πόλη, καταφεύγοντας σε κόλπα φτηνού εντυπωσιασμού».
«Περιμένω από τον κ. Τζιτζικώστα όχι να καταγγέλλει αλλά να σχεδιάζει» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παππάς μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Real Fm 107,1.
Όπως ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ: «Υπήρχε κάποιο συνολικό σχέδιο από την πολιτική προστασία; Πριν επέλθουν οι καιρικές συνθήκες γίνεται μια σύσκεψη για να υπάρχει ένας συντονισμός. Η Περιφέρεια δεν έκανε καμία σύσκεψη απολύτως. Έχει πολύ μεγάλη ευθύνη η Περιφέρεια. Δεν υπήρχε κανένα σχέδιο».
Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το λόγο για τον οποίο δεν κυκλοφόρησαν λεωφορεία νωρίς το πρωί του Σαββάτου (5/1) ο κ. Παππάς σημείωσε: «Τα λεωφορεία μας δεν είναι για να κάνουν βόλτες στους δρόμους, είναι για να μεταφέρουν με ασφάλεια τους πολίτες. Αυτή την ευθύνη δεν μπορούμε να την αναθέσουμε σε κανένα οδηγό και σε κανένα εργαζόμενο. Νωρίς το πρωί του Σαββάτου δεν υπήρχε καμία στάση χωρίς πάγο και χιόνι».
Ο Στέλιος Παππάς υπογράμμισε ότι από τις 10 το πρωί του Σαββάτου άρχισαν να κυκλοφορούν τα πρώτα λεωφορεία και έως τις 2 το μεσημέρι ήταν στους δρόμους της πόλης 210 λεωφορεία. Όπως διευκρίνισε «τα λεωφορεία νωρίς το πρωί του Σαββάτου δεν κυκλοφόρησαν με δική μας ευθύνη, είναι απολύτως σαφές αυτό».