Την πολύτιμη βοήθεια όλων των συνανθρώπων του ζητά ο μικρός Αυγερινός από τον Προφήτη, του δήμου Βόλβης.
Ο μικρός ασθενής γεννήθηκε στις 31 Ιουλίου 2007. Μόλις τέσσερις ώρες μετά την γέννηση του μεταφέρθηκε στην εντατική μονάδα του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου και στις 10 Αυγούστου 2007, αποφασίστηκε η διακομιδή του στο Νοσοκομείο Αγίας Σοφίας στην Αθήνα, λόγω Νεφρικής Ανεπάρκειας.
Μέχρι το 2015 ο μικρός μαχητής έκανε περιτοναϊκές πλύσεις (μορφή αιμοκάθαρσης) για να παραμείνει στη ζωή, μια επιπλοκή όμως στη κοιλιακή χώρα (περιτόνιο) ανάγκασε να διακοπεί αυτός ο τρόπος αιμοκάθαρσης και λόγω μη ύπαρξης μονάδας τεχνητού νεφρού ανηλίκων στη Θεσσαλονίκη, έπρεπε να μετακομίσει στην Αθήνα.
Επέστρεψε δυο χρόνια μετά και αφού δημιουργήθηκε μονάδα τεχνητού νεφρού ανηλίκων στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο.
Πριν από ένα χρόνο υπήρξε μια επιπλοκή στην κοιλιακή χωρά (περιτόνιο), μια πολύ σπάνια πάθηση (1 στα 500 εκατομμύρια) και γι’ αυτό αποφασίστηκε να μεταβεί στο εξωτερικό για να αντιμετωπισθεί αυτή η νέα επιπλοκή, συγκεκριμένα στο Μάντσεστερ της Αγγλίας.
Στα δώδεκα χρόνια της ζωής του ο Αυγερινός, χρειάσθηκε να κάνει πάρα πολλές χειρουργικές επεμβάσεις και να παραμείνει πολλούς μήνες στο νοσοκομείο, με αποτέλεσμα να στερείται της ζωής ενός φυσιολογικού παιδιού (διατροφή, παιδεία, παιχνίδι κ.α).
Η ζωή του 12χρονου Αυγερινού, που είναι εκ γενετής νεφροπαθής, με ποσοστό αναπηρίας 80%, είναι ένας σύγχρονος «γολγοθάς» μιας και υστερεί σε ποιότητα συγκριτικά με τα παιδιά της ηλικίας τους, εξαιτίας του σοβαρού προβλήματος υγείας το οποίο αντιμετωπίζει.
Όποιος μπορεί και θέλει να προσφέρει μια οικονομική βοήθεια ο αριθμ. λογαριασμού είναι:
IBAN GR 86 01712200 0062 2001 0115 614 (Τράπεζα Πειραιώς)
Σιδηράς Αυγερινός,
Σιδηράς Αστέριος
τηλ. 6946527890
Σύμφωνα με το volvipress.gr, η είδηση είναι επιβεβαιωμένη και από κατοίκους της περιοχής αλλά και ο ιστότοπος επικοινώνησε τηλεφωνικά και με τον πατέρα του παιδιού.
Πρόκειται για μια πολύτεκνη οικογένεια που ταξιδεύει με τον Αυγερινό για το Μαντσεστερ της Αγγλίας.
Τα χρήματα θα χρειαστούν στη χειρουργική επέμβαση στην οποία θα υποβληθεί ο μικρός μαχητής.
Πηγή: thestival.gr