Το Κέντρο Διημέρευσης – Ημερήσιας Φροντίδας και τη Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης Παιδιών με Σύνδρομο Down στην Καλαμαριά, που χρηματοδότησε και υλοποίησε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας μέσω ευρωπαϊκών πόρων, επισκέφτηκε ο επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Αλληλεγγύη», Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.
Το Κέντρο Διημέρευσης – Ημερήσιας Φροντίδας και η Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης Παιδιών με Σύνδρομο Down, στην Καλαμαριά είναι μια από τις πλέον σύγχρονες και άρτιες κοινωνικές δομές, για τα παιδιά με σύνδρομο Down και τις οικογένειές τους, η οποία κατασκευάστηκε από τις τεχνικές υπηρεσίες και πόρους της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.
Το Κέντρο είναι δυναμικότητας 51 ατόμων και η Στέγη υποστηριζόμενης διαβίωσης έχει δυναμικότητα 16 ατόμων, ενώ η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας μερίμνησε και για την προμήθεια εξοπλισμού για τις δυο δομές, για την προμήθεια ηλεκτρικών ειδών, ειδικού εξοπλισμού, επίπλων και συστημάτων ασφαλείας, ώστε να παρέχονται ολοκληρωμένες κοινωνικές υπηρεσίες.
«Η συγκεκριμένη δομή είναι από τα έργα, για τα οποία ως διοίκηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας αισθανόμαστε υπερήφανοι που ολοκληρώσαμε. Αντικατοπτρίζει την ανθρωπιά και την κοινωνική προσφορά της Αυτοδιοίκησης, που πρώτα από όλα οφείλει να στέκεται δίπλα στους πολίτες που έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη. Κι εμείς την αλληλεγγύη την κάνουμε πράξη. Υποστηρίζοντας 450 γονείς παιδιών με αναπηρία, εξασφαλίζοντας τη λειτουργία Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών ΑΜΕΑ και εξειδικευμένης υποστήριξης για ΑΜΕΑ σε όλη την Κεντρική Μακεδονία. Δημιουργώντας και αναβαθμίζοντας 16 Μονάδες Κοινωνικής Φροντίδας και Προνοιακά Ιδρύματα. Εξοπλίζοντας 351 ειδικά σχολεία. Διασφαλίζοντας τη λειτουργία οχτώ Κέντρων Ημερήσιας Φροντίδας, με 255 ωφελούμενους, αλλά και των Ανοιχτών Κέντρων Ημέρας και των Υπνωτηρίων για τους άστεγους. Στηρίζοντας και ενισχύοντας τα Κοινωνικά Φαρμακεία, τα Κοινωνικά Παντοπωλεία, τα Συσσίτια και τα Κέντρα Κοινότητας και στους 38 Δήμους της Κεντρικής Μακεδονίας. Συνεχίζουμε με σκληρή δουλειά και μεθοδικότητα το κοινωνικό έργο μας και τα επόμενα χρόνια, επειδή πιστεύουμε σε μια κοινωνία αλληλεγγύης και πρόνοιας, επειδή έχουμε χρέος να σταθούμε δίπλα στους ευάλωτους και τους αδύναμους συμπολίτες μας», δήλωσε ο κ. Τζιτζικώστας.