Το 81% ζητά άμεσα μέτρα

Το 61% ζητά να αλλάξει ο τρόπος ζωής μας

Το 51% θεωρεί το θέμα άμεσης προτεραιότητας

Τα συμπεράσματα σε μια έρευνα της WWFGreece αποτυπωμένα σε ένα γράφημα του ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ο σερ Ντέιβιντ Ατένμπορο, ο γνωστός Βρετανός κινηματογραφιστής, προειδοποίησε ότι η κλιματική αλλαγή θα προκαλέσει την κατάρρευση των πολιτισμών, αν οι παγκόσμιοι ηγέτες δεν καταφέρουν να θέσουν την παγκόσμια κοινότητα στον δρόμο των χαμηλών εκπομπών αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου. «Αν δεν λάβουμε άμεση δράση, η κατάρρευση των πολιτισμών μας και ο αφανισμός μεγάλου τμήματος του φυσικού κόσμου βρίσκονται στον ορίζοντα» είπε χαρακτηριστικά.

Ο 92χρονος είχε επιλεγεί να αντιπροσωπεύσει τους λαούς του κόσμου και να μιλήσει προς τους συνέδρους κατά την  εναρκτήρια συνεδρίαση της διάσκεψης του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή που πραγματοποιήθηκε στο Κατοβίτσε της Πολωνίας το Δεκέμβριο 2018.

Παρά τις αδιαμφισβήτητες ενδείξεις, ο κόσμος «δεν πηγαίνει καθόλου προς την ορθή κατεύθυνση» προκειμένου να περιορίσει τα καταστροφικά αποτελέσματα της κλιματικής αλλαγής,έχει προειδοποιήσει ο ΟΗΕ. Την ίδια στιγμή επισημαίνεται ότι η χαλιναγώγηση της κλιματικής αλλαγής θα έχει τεράστια οφέλη για την υγεία των ανθρώπων σε όλο τον κόσμο. Ειδικότερα, η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας έχει ανακοινώσει ότι η πλήρωση των όρων του 2015 στο Παρίσι θα σώσει ένα εκατομμύριο ζωές μέχρι το 2050.