Ήταν μια έκθεση διαφορετική από τις άλλες αυτή που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο μήνα στον χώρο της Helexpo στο Μαρούσι. Η AlterWeekend, όπως είναι το όνομά της, χαρακτηρίστηκε ως «το πρώτο πολυγεγονός» για άτομα με μειωμένη κινητικότητα, χαρακτηρισμός που δικαιώνεται από το πλήθος των δράσεων που φιλοξενήθηκαν.

Ανάμεσα σε αυτές ήταν και η δράση Digital Greece κατά την οποία νεοφυείς επιχειρήσεις παρουσίασαν τις εφαρμογές και τις υπηρεσίες τους. H AccessLab, για παράδειγμα, δημιούργησε πιλοτικά εφαρμογές πλοήγησης για αναπηρικά αμαξίδια χάρη στις οποίες εντοπίζονται προσβάσιμες ράμπες, πεζοδρόμια και διαβάσεις, ενώ μπορούν να δηλωθούν εμπόδια, όπως η παραβατική στάθμευση, οι φθορές στα πεζοδρόμια και η ύπαρξη τραπεζοκαθισμάτων. Μια άλλη εφαρμογή, η Radical Access, στοχεύει στη δημιουργία ενός εργαλείου πιστοποίησης της προσβασιμότητας των κτηριακών εγκαταστάσεων.

Η εφαρμογή VidaMe της εταιρίας Vidavo επιτρέπει την αυτοδιαχείριση χρόνιων νοσημάτων, με έμφαση τόσο στους δείκτες υγείας, όσο και στη διατροφή και φυσική δραστηριότητα. Ο χρήστης έχει τη δυνατότητα με απλό και γρήγορο τρόπο να παρακολουθεί την πρόοδο στόχων υγείας και ευεξίας μέσα από την εφαρμογή στο κινητό του, αλλά και να διασυνδέεται με ειδικούς (ιατρούς, διατροφολόγους, φυσιοθεραπευτές) online σε πραγματικό χρόνο. Παράλληλα, η νέα υπηρεσία τηλεαποκατάστασης αξιοποιεί την εικονική κι επαυξημένη πραγματικότητα και τεχνικές μηχανικής μάθησης, δημιουργώντας νέες προοπτικές στην αποθεραπεία κατ’ οίκον.