Με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο συναντήθηκε στην Κωνσταντινούπολη ο υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης Θεόδωρος Καράογλου και συζήτησαν για την επίσκεψη που θα πραγματοποιήσει ο Πατριάρχης στη Θεσσαλονίκη και το Αγιον Ορος το διάστημα από τις 19 μέχρι τις 22 Οκτωβρίου, ενώ χθες παρακολούθησε τη Θεία Λειτουργία στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Φωκά Μεσαχώρου.

Ο κ. Καράογλου ενημέρωσε τον Πατριάρχη σχετικά με παρεμβάσεις που υλοποιεί για την οικονομική ανάταση και ανάπτυξη της Βόρειας Ελλάδας, παρουσιάζοντας αναλυτικά τις ενέργειες που λαμβάνουν χώρα ώστε η Μακεδονία και η Θράκη να μετεξελιχθούν σε έναν φιλικό τόπο προσέλκυσης επενδύσεων, με απώτερο σκοπό τη δημιουργία νέων και σταθερών θέσεων εργασίας.

Παράλληλα προσκάλεσε τον Οικουμενικό Πατριάρχη να επισκεφθεί το Διοικητήριο, κατά τις ημέρες της παρουσίας του στη Θεσσαλονίκη.

«Είχα τη ευλογία να γίνω δεκτός από τον Οικουμενικό Πατριάρχη στην Έδρα της Ορθοδοξίας και να του εκφράσω το θαυμασμό και την εκτίμησή μου για το μοναδικό έργο που επιτελεί. Με το παράδειγμά του διδάσκει την αγάπη, την υπομονή και τη θυσία. Ανταλλάξαμε απόψεις για τις αισιόδοξες προοπτικές που αναπτύσσονται στην ελληνική οικονομία, για την αναγκαιότητα επαναλειτουργίας της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης, όπως επίσης και για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις», δήλωσε ο υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ